Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

O.Z.

06. 04. 2022. 12:03   >>  12:09

"VLADA POUZDAN PARTNER"

Abazović sa NVO: Stop nasilju nad ženama i djecom

Licencirane i kredibilne NVO koje se bave problematikom nasilja u porodici moraju predstavljati pouzdanog partnera Vlade Crne Gore u rješavanju problema nasilja nad ženama i djecom u porodici, saopšteno je nakon sastanka potpredsjednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića sa predstavnicama nevladinih organizacija koje se bave problemom nasilja nad ženama i djecom.

"Sastanku sa potpredsjednikom Vlade Abazovićem prisustvovale su Budislavka Mira Saveljić, izvršna direktorica Sigurne ženske kuće, Nataša Međedović, izvršna koordinatorka SOS telefona Nikšić, Ana Jaredić, koordinatorka servisa podrške žrtvama u Centru za ženska prava i Biljana Zeković, izvršna direktorica SOS telefona Podgorica", saopšteno je iz Abazovićevog kabineta.

Kako se navodi, predstavnice NVO koje se bave pružanjem servisa podrške ženama i djeci sa iskustvom nasilja u porodici upoznale su potpredsjednika Abazovića sa svojim aktivnostima, godišnjim brojem poziva, ističući i svoj rad na unapređenju zakonskog i strateškog okvira i usklađivanja istog sa međunarodnim standardima, ali i probleme sa kojima su susrijeću u prethodnih par godina.

One su ukazale na određene probleme strukturne diskriminacije prilikom raspodjele budžetskih sredstava koja su opredjeljivana za ovu oblast socijalne zaštite u prethodnom periodu.

"Abazović je istakao da je intencija da jačamo institucije, ali i promovišemo i čuvamo evropske vrijednosti u zaštiti ženskih ljudskih prava kako se loše iskustvo koje Crna Gora ima sa nasiljem u porodici ne bi ponavljalo. U tom smislu, potpredsjednik je istakao da država ima obavezu da sa kredibilnim i prepoznatim partnerima iz NVO oblasti zajedničkim snagama radi na pružanju efikasne podrške ženama i djeci koje su žrtve nasilja u porodici", piše u saopštenju.

Abazović je istakao da će ove organizacije u narednom periodu imati punu političku podršku da se postojeći problemi rješavaju na valjan način kako bi unaprijedili sistem zaštite žrtava nasilja u porodici.

"Na sastanku je konstatovano da izazovima nasilja u porodici nad ženama i djecom mogu odgovoriti jedino funkcionalne institucije sistema koje će se sa naročitim senzibilitetom pozabaviti problematikom ženskih prava i nasilja u porodici", navodi se u saopštenju Kabineta potpredsjednika Vlade.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније