Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M.Lj. [ Portal RTCG ]

11. 04. 2022. 08:42 >> 10:37

RADOJIČIĆ

Klinika za očne bolesti otvara nove termine, smanjiće listu čekanja

Za operaciju katarakte čeka se najviše do dva mjeseca, međutim lista čekanja za preglede postoji, kazala je direktorica Klinike za očne bolesti KCCG Jelena Radojičić. Ona je istakla da Klinika otvara nove termine, te da će pacijenti kojima je zakazan pregled za pola godine moći da ga pomjere za kraj mjeseca. Dodala je da imaju dovoljno kadra, ali im fali prostornih kapaciteta.

“Početkom ove sedmice otvaramo nove termine. Pacijenti koji ne mogu da zakažu pregled krajem mjeseca odlaskom kod izabranog ljekara oko 20. u mjesecu, otvaranjem tih popodnevnih ambulanti mogu riješiti taj problem”, kazala je ona.

Istakla je da su pacijenti u hitnom stanju dobrodošli u kliniku.

"Smatram da bi povećanjem broja ljekara u Dmovima zdravlja rasteretili Kliniku za očne bolesti",kazala je ona. 

Dodala je da na Klinici rade preglede od najjednostavnijih do najtežih.

“Tu bih uputila apel izabranim ljekarima da nam ne šalju pacijette u Klinički za te najjednostavnije intervencije kako bi KCCVG imao više prostora za onu patologiju kojom ustanova tercijarne zaštite treba da se bavi”, kazala je ona.

Klinika za očne bolesti Kliničkog centra Crne Gore uspjela je prošle godine da obezbijedi nove setove hirurških instrumenata i tako zamijeni instrumente koji su bili stari više od 20 godina.

“Dobili smo najsavremeniju sterilizaciju. S ozirom na to da radimo veliki broj intervencija, jako je važno da sterilizacija bude na nivou.

Kazala je da su uz pomoć donacija uspjeli da zamijene i stare krevete za pacijente koji duže leže, a za pacijente koji su na jednodnevnom liječenju obezbijeđene su savremene fotelje.

“Najčešće bolesti kod jednodnevne hirurgije je liejčenje katarakte i primjena anti VGF terapije. Uspjeli smo i da uspostavimo ugovor sa fondom da pacijenti dobiju liječenje anti VGF terapijom o trošku države”, kazala je ona.

Dodala je da se sada koriste i multifokalna sočiva za kataraktu.

Istakla je da su obukom ljekara uspjeli da odrade veliki broj operacija, te da samo najteže slučajeve šalju van Crne Gore ili rade uz pomoć konsultanata. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније