Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M.Lj. [ Portal RTCG ]

22. 04. 2022. 10:18 >> 14:34
10

PEROVIĆ

"Molimo se da rat prestane, ne ulazeći u to ko je počeo"

Protojerej - stavrofor SPC, paroh podgorički Gojko Perović kazao je da vjeruje da će status Srpske pravoslavne crkve biti definisan, tako da se zna ko šta radi. On je u emisiji Link Radija Crne kazao da se u svim hramovima SPC mole da rat u Ukrajini prestane ne ulazeći u to ko je prvi počeo i zašto.

 

Perović je istakao da su ovih dana crkve prepune. Komentarišući status Crkve u Crnoj Gori, smatra da tek treba vremena da jedni druge razumijemo.

“Ja mislim da tu nema kraja i da smo na neprestanom času koji traje. Ima i ona treća tema, a vjerujem da idemo u tom pravcu da se institucionalno stvari poslože kako treba, u skladu sa Ustavom ove zemlje, da su stvari razdvojene, ali ne do suprotstavljanja, već da su razdvojene da se zna ko šta radi pa da fino sarađujemo”, kazao je on ne želeći da komentariše potpisivanje Temeljnog ugovora.

Dodao je da mora da vjeruje svim svojim bićem u to.

Crkva, prema njegovim riječima, može da doprinese prevazilaženju podjela.

“Svakodnevna molitva u svim hramovima SPC je da prestane rat u Ukrajini, ne ulazeći u to ko je prvi počeo i zašto, to je već najdonje blato ovog svijeta. A najdublji i najveći uzdah svake vjerujuće duše je da rat prestane”, kazao je on.

Govoreći o vaskršnjem postu, Perović objašnjava da je cilj da vjernik dođe do saznanja da koliko god da se čisti, ostaje čovjek sa manama.

“Ako ne dolaziš do saznanja da si grešnik, već da si veliki što si uspio da ispostiš, onda si promašio na nekoj raskrsnici”, kazao je on.

U susret najvećem hrišćanskom prazniku imao je poruku ljubavi.

“Smrt, bol, zlo i patnja su prisutne na ovom svijetu, ali nije njihova zadnja riječ, zadnja riječ je riječ života i ljubavi”, zaključio je Perović.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније