Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.M.Lj. ]

26. 04. 2022. 11:31   >>  11:33

ĐAČKE TRIBINE

Savićević sjutra sa učenicima OŠ "Savo Pejanović"

U znak najviše afirmacije „Đačke tribine srijedom u 17“, koja traje još od septembra prošle godine, a na kojoj su se pojavili brojni istaknuti umjetnici i sportisti iz Crne Gore, u OŠ „Savo Pejanović“ sjutra će biti organizovano Veče proslavljenog fudbalskog asa, reprezentativca, legende crnogorskog i svjetskog fudbala, selektora i predsjednika Fudbalskog saveza Crne Gore, Dejana Savićevića.

“Savićević se ljubazno odazvao na poziv direktora Škole, mr Zorana Đukića, da sjutra u 17 časova razgovara sa učenicima o fudbalu, sportu uopšte, svojim fudbalskim počecima, nastupima u domaćim i inostranim klubovima i reprezentaciji, pa među učenicima za ovaj susret vlada ogromno interesovanje”, navodi se u soapštenju.

S puno razloga ovog fudbalera svjetske klase prati nadimak „Dejo – genije“, koji je, kao velemajstor fudbalske vještine, proslavio crnogorski fudbal i sport u svjetskim okvirima.

“U reprezentativnom dresu prvo je nastupao za reprezentaciju Jugoslavije, dobitnik je Zlatne značke sporta za 1991. godinu, a u izboru za najboljeg igrača Evrope bio je u samom vrhu. Igrao je u „Budućnosti“, „Crvenoj zvezdi“, „Milanu“ i „Rapidu“, dva puta osvojio Ligu šampiona, jednom sa „Crvenom zvezdom“ (1991) i drugi put sa italijanskim „Milanom“ (1994). Savićević je i danas izuzetno cijenjen i omiljen veliki sportista, a svojim odnosom prema igri i vrhunskim fudbalskim dometima stekao je obožavaoce širom svijeta”, podsjećaju u saopštenju.

Sjutrašnju tribinu otvoriće direktor OŠ “Savo Pejanović”, Zoran Đukić, nakon čega će Savićević govoriti o sebi, svojim sportskim rezultatima i iskustvima, a potom odgovarati na pitanja zainteresovanih učenika, posebno već aktivnih mladih fudbalskih talenata.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније