Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M.Lj. [ Portal RTCG/Mina ]

27. 04. 2022. 13:31 >> 13:56
3

ABAZOVIĆ

Dojave o bombama pokušaj stvaranja tenzija, nema mjesta panici

Povodom dojava o bombama u školama, vrtićima i zgradama Opština, mandatar za sastav nove Vlade Dritan Abazović kazao je da nema razloga za paniku te da se radi o pokušaju stvaranja tenzija i unošenja nemira.

 

“Građani treba da se osjećaju bezbjedno, nema razloga za paniku. Policija postupa u skladu sa zakonom i provjeravaju se svi objekti. Radi se o pokušaju stvaranja tenzija i unošenja nemira. To se desilo i prvi put, nema rasula u sektoru bezbjednsti, ništa se zadnji put nije desilo i nadamo se da će tako biti i ovaj put”, kazao je  Abazović .

On je ojasnio da se ne može brzo otkriti IP adrese sa kojih se šalju prijetnje.

“Da li bombama prijete strukture koje ne žele vladu - moguće je, ali oni ne žele ni jednu vladu”, kazao je mandatar.

On je dodao da se nada da će se djeca vrlo brzo vratiti u škole i poručio da policija radi svoj posao.

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta obaviješteno je da je 41 osnovna škola u Crnoj Gori dobila dojavu o postavljenoj bombi, ali je zbog panike koja je nastala obustavljena nastava u svim školama u zemlji, kazao je portparol Ministarstva Bojan Knežević. V.d. pomoćnika direktora Uprave policije Dragan Gorović saopštio je da dosadašnji rezultati istrage pokazuju da je riječ o lažnim dojavama, ali da će sačekati dok ne pregledaju sve objekte. Policija već traga za osobom koja je poslala mejlove. Za sada je utvrđeno da u rožajskim školama nema eksplozivnih naprava, a ni u zgradi Prijestonice, ni cetinjskim školama specijalna jedinica policije nije pronašla eksploziv, saopštio je Portalu RTCG portparol Prijestonice Ivan Banović.

Svaki poslanik ima pravo da ne dođe na sjednicu Skupštine

Komentarišući najavljene tužbe protiv 46 poslanika zbog sazivanja sjednice, Abazović je kazao da je nelegitimno da 28. aprila još nije održana sjednica redovnog zasijedanja Skupštine.

"Možda će bojkotovati prvu sjednicu, a već naredne sedmice će biti u Skupštini. Objasnite kako je prva sjednica nelegitimna, a ostale legitimne", rekao je Abazović.

Na pitanje koji je povod dolaska specijalnog izaslanika Stejt departmenta Gabrijela Eskobara u Crnu Goru, Abazović je kazao da dolazi sa svojom šeficom što je posebna čast za Crnu Goru.

Kako je rekao, slučaj Vesne Medenica je slučaj koji je dao vjetar u leđa borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Upitan da li su razgovarali sa srpskim službama bezbjednosti o izručenju Miloša Medenice, Abazović je kazao da jesu i da ta saradnja postoji.

Upitan o kamenovanju autobusa na Cetinju, Abazović je kazao da je to jedan nemio događaj i da to osuđuje.

"Takvi postupci su vrlo primitivni i nemaju nikakvu intencija da pokažu drugačije lice Crne Gore, to nije lice Crne Gore", istakao je Abazović.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније