Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

T.G.

28. 04. 2022. 16:01 >> 16:04
7

JPU "SIMBA"

Bratić otvorila novi vrtić u Podgorici

Ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta, Vesna Bratić danas je svečano otvorila novi vrtić u Bloku 6, koji predstavlja desetu vaspitnu jedinicu JPU „Ljubica Popović“, navodi se u saopštenju.

„Danas imam čast da, u ime Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta otvorim novo zdanje JPU „Simba“, kao desetu vaspitnu jedinicu JPU „Ljubica Popović”. Izgradnja objekta započeta je u julu 2020. godine, a danas je „Simba“ najsavremenije opremljena predškolska ustanova u ovom dijelu grada, prilagođena potrebama sve djece, koja će biti sigurno, toplo i podsticajno okruženje za učenje i razvoj 215 mališana“, saopštila je ministarka Bratić.

Ona je dodala da organizacija programa predškolskog vaspitanja predstavlja jedan od strateških ciljeva Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta, te da se ona odvija u pravcu da svako dijete, aktivno, uz stručno usmjeravanje od strane vaspitača, razvija lična interesovanja i darovitost, što ima za cilj podsticanje ličnog i grupnog identiteta svakog djeteta, pružajući mu mogućnost da u većoj mjeri kreira svoje predškolske aktivnosti.

Kazala je da je povod današnjeg okupljanja primjer kako se kroz jedinstvenu politiku i zajedničke napore daje doprinos izgradnji bolje budućnosti za naše najmlađe.

Pored ministarke prisutnima se obratila i direktorica vrtića Vesna Nikolić, a svečanost je upotpunila dječija priredba koji su izveli mališani iz vaspitnih jedinica JPU „Ljubica Popović“.

„Čovječanstvo duguje djetetu sve najbolje što može dati,a danas svjedočimo otvaranju jednog vrtića bez barijera koji je urađen po mjeri svakog djeteta, vrtića za svu djecu i da se upravo u tome ogleda njegova najveća vrijednost", istakla je direktorica JPU „Ljubica Popović", Vesna Nikolić.

Kazala je da su kroz novu vaspitnu jedinicu, dobili šansu da jačaju i unapređuju saradnju sa roditeljima, kao glavnim partnerima u vaspitanju i obrazovanju djece.

"Zadovoljstvo mi je što sam na čelu stručnog tima koji izuzetno profesionalno obavlja vaspitno-obrazovnu djelatnost i imam priliku da se prvo njima zahvalim na predanom i požrtvovanom radu, koji obuhvata brigu, njegu, vaspitanje i obrazovanje 3447 djece, polaznika naše Ustanove“, kazala je Nikolić.

Ona se ovom prilikom zahvalila i svim participijentima u ovom velikom projektu, a prvenstveno Ministarstvu prosvjete, nauke, kulture i sporta koje je prepoznalo prave potrebe sve djece i bilo ključni partner u ovom projektu.

„Ovaj, po najsavremenijim standardima izgrađen i uređen vrtić jeste ulaganje u fundamentalne temelje društva budućnosti, zalog za bolju budućnost, a ona jeste u našoj djeci, zato ću dalje njima prepustiti ovo mjesto, i priliku da govore u svoje ime, jer to itekako dobro umiju“, zaključila je Nikolić.

 

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније