Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ I. P. ]

29. 04. 2022. 12:40 >> 12:42
13

BOROVINIĆ-BOJOVIĆ

"Zdravlje CG čuvala sam kao zdravlje rođene djece"

Bivša ministarka zdravlja Jelena Borovinić-Bojović, dan nakon što je izabrana nova Vlada premijera Dritana Abazovića, saopštila je da je zdravlje države Crne Gore čuvala kao zdravlje rođene djece. Raduje je, kako je istakla, što Crna Gora postaje svjesna da funkcije dođu i prođu.

"Kao što sam, od rođenja dvoje djece, Pavla i Filipa, bdila nad njima i vodila računa o njihovom zdravlju, tako sam postupala i sa svojim pacijentima od prvog dana kada sam obukla bijeli mantil, a onda isto tako nastavila da radim za dobrobit svih građana Crne Gore i sa pozicije ministarke zdravlja naše države, istakla je Borovinić-Bojović.

Ističe da je s jedne strane ponosna na rekordne rezultate u redovnom radu zdravstvenog sistema i uprkos vanrednim okolnostima, nezapamćenom obimu posla i opterećenju zbog COVID 19 pandemije.

"Radosna sam što smo u, takođe, rekordnom roku uspjeli da povećamo plate ljekarima i medicinskim sestrama do 40 odsto. Moje cijenjene kolege su to odavno zaslužile i ova zemlja im se još nije adekvatno odužila. S druge strane, zahvalna sam građanima koji su jasno i glasno potvrdili da cijene i prepoznaju naš rad, i to zajedno sa ocjenama relevantnih zdravstvenih međunarodnih institucija", rekla je Borovinić-Bojović.

Ministarstvo zdravlja, kako je naglasila, "izdigli smo sa neuglednog 16. mjesta i dna tabele po ocjenama koje su dali građani 2019. godine, na današnju čelnu, prvu poziciju".

"Istraživanje CEMI-ja i agencije Mina, a pod pokroviteljstvom ambasade SAD-a, pokazalo je da je najviše građana Crne Gore zadovoljno radom upravo Ministarstva zdravlja Crne Gore. Zato sam zahvalna i ja svima vama, bez izuzetka. Mi smo, kao zdravstveni radnici dobili još jednu i to specijalnu nagradu SZO za, kako su obrazložili, doprinos očuvanju zdravlja i života građana tokom COVID 19 pandemije. Ponosna sam što sam, sa svim kolegama, predvodila Ministarstvo zdravlja Crna Gore u presudnoj, epohalnoj bici u cilju savladavanja korona virusa", kazala je bivša ministarka.

Ostvareni rezultati, navodi ona, "nijesu ničija pojedinačna zasluga već svih zaposlenih u zdravstvenom sistemu".

"Svim saradnicima zahvaljujem na požrtvovanom radu. Nadam se, takođe, i da razumiju da sam bila obavezna da u dinamiku rada u Vladi unesem ljekarski ritam - mi radimo i u ponoć i u tri ujutru i vikendom i praznicima. Ako želimo najbolji zdravstveni sistem - moramo da budemo maksimalno požrtvovani. Ovdje nema mjesta ni politici ni podjelama po bilo kom osnovu. Relevantan je samo profesionalan i, još važnije, ljudski pristup svakom čovjeku. Zahvalna sam i kolegama iz Ministarstva zdravlja koji su to razumjeli i koje sam posmatrala kao članove svoje porodice", rekla je Borovinić-Bojović.

Dragoslavu Šćekiću, koji je preuzeo funkciju ministra zdravlja, pruža, kako je rekla, "punu ljudsku i profesionalnu podršku u cilju jačanja zdravstvenog sistema Crne Gore".

"Funkcije dođu i prođu, i raduje me, kao ljekara, što Crna Gora postaje toga svjesna. Ono što ostaje i što je najvažnije u životu jeste da ostanemo ljudi", zaključila je Borovinić-Bojović.

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније