Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B.

11. 05. 2022. 16:28 >> 16:35

CGO

Izgubljeno mnogo vremena na inoviranju pregovaračke strukture

Centar za građansko obrazovanje (CGO) ističe da je Vlada Zdravka Krivokapića izgubila neopravdano mnogo vremena na inoviranju pregovaračke strukture, a koja na kraju nije ni bila usklađena sa revidiranom metodologijom pregovaranja sa EU niti je produkovala potrebne rezultate.

Kako navode u saopštenju, radne grupe (RG) su bile nefunkcionalne, uključujući i rijetke sastanke - prosječno sedam plenarnih i 3,8 tematskih mjesečno, tokom osam mjeseci u 2021.

"Pri čemu 7 od 33 radne grupe nikada nijesu održale nijednu sjednicu, a neke od 'tematskih' sjednica su bile zapravo NVO skupovi. Evropska komisija je u Izvještaju o Crnoj Gori problematizovala stanje u pregovaračkoj strukturi. Sa novom Vladom se ulazi i u formiranje 7. pregovaračke strukture u 10 godina pregovora. Kako bi se odblokirao proces pristupanja EU, potrebno je ovu strukturu učiniti efektivnom, dinamičnom i inkluzivnom, ali i graditi i čuvati institucionalnu memoriju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније