Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B. [ Mina ]

18. 05. 2022. 22:32 >> 22:30
1

MINISTAR VANJSKIH POSLOVA

Krivokapić na sjednici Komiteta ministara Savjeta Evrope

Ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić učestvovaće na 132. sjednici Komiteta ministara Savjeta Evrope (SE), koja se održava u četvrtak i petak u Torinu.

Kako su kazali iz Ministarstva vanjskih poslova (MVP), sjednica Komiteta ministara redovni je godišnji sastanak šefova diplomatija država članica Savjeta Evrope i predstavlja priliku za diskusiju o pitanjima važnim za funkcionisanje ove Organizacije, kao i o glavnim geopolitičkim događajima koji utiču na njen rad.

Glavna tema ovogodišnjeg sastanka, kako se navodi, biće odgovor SE na agresiju Rusije u Ukrajini, u cilju potvrde zajedničke posvećenosti multilateralizmu i vrijednostima koje ujedinjuju države članice – miru, demokratiji, vladavini prava i zaštiti ljudskih prava.

“Učešćem na sastanku Krivokapić potvrdiće posvećenost Crne Gore temeljnim vrijednostima SE, predstaviti reformska ostvarenja naše države na putu evropskih integracija i dobrosusjedske saradnje, te prezentovati crnogorske prioritete u organizaciji”, kazali su iz MVP-a.

Na marginama sastanka u Torinu, Krivokapić će imati bilateralne susrete sa liderima organizacije i ministrima vanjskih poslova zemalja članica SE.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније