Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

mediabiro/rtcg.me [ M.L.B. ]

22. 05. 2022. 08:25   >>  13:02 7

KONCERTI I MANIFESTACIJE

Širom Crne Gore proslavljen Dan nezavisnosti

U više crnogorskih gradova prethodna dva danas, koncerzima i drugim sadržajima, obilježen je Dan nezavisnosti – 21. maj. Juče je centralna proslava organizovana na Cetinju, veliki broj ljudi okupio se i na proslavi u Baru, a slavilo se i u Nikšiću, Danilovgradu, Kotoru… Obilježavanje 16 godina od obnavljanja nezavisnosti počelo je 20. maja uveče koncertom u Podgorici.

Prijestonica Cetinje nizom manifestacija obilježila je Dan nezavisnosti, a proslava je sinoć okončana koncertom grupe "Perper".

Dan nezavisnosti Crne Gore, brojni posjetioci i građani Bara proslavili su uz zvuke regionalnih muzičkih zvijezda Senidah i Dina Merlina.

Merlin je na početku koncerta okupljenim poželio srećan 21. maj - Dan nezavisnosti Crne Gore, i poručio:

“Ovo je velika svečanost. Volim što smo tu”, kazao on.

Iz Turističke organizacije (TO) Bar prezadovoljni brojem posjetilaca, kao i samom organizacijom. Tom prilikom, direktor TO Bara, Ivan Kovač kazao je da je i sama privreda grada Bara prezadovoljna jer su, kako je rekao, trenutno u Baru svi smještajni kapaciteti popunjeni.

“Ovo je događaj za pamćenje, prisutan je veliki broj delegacija, konzula susjednih država, tu je i premijer Dritan Abazović kao i ministar turizma”, kazao je Kovač.

Očekujemo nezaboravno ljeto

On je rekao da u Baru trenutno boravi 50 odsto više turista nego u istom period protekle godine.

“Sa ovakvim početkom turističke sezone i najavama mi smo optimisti, stoga očekujemo nezaboravno ljeto. Veliko je interesovanje i za naredne koncerte koje organizujemo, imamo u najavi i manifestaciju “Ljeto sa zvijezdama”, kada će nastupiti velika imena iz regiona”, poručio je direktor TO Bara.

Brojni posjetioci prezadovoljni, kažu da su nakon potrajalog vremena pandemije, konačno dočekali manifestaciju ovakvih razmjera.

“Ovo je jako bitan datum, i raduje me što imamo priliku da ga proslavimo uz ovako značajan koncert”, kazala je posjetiteljka iz Podgorice.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније