Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ R.B. ]

24. 05. 2022. 14:30   >>  14:28

PUTEM PORTALA

Od 25. maja elektronski upis djece u vrtiće

Elektronski upis djece u javne predškolske ustanove za školsku 2022/23. godinu vršiće se putem portala www.upisi.edu.me od 25. maja do 15. juna.

Iz Ministarstva prosvjete su saopštili da se ovo se odnosi na djecu koja se po prvi put upisuju u ustanovu ili djecu koja su tokom školske 2021/2022. godine bila ispisana iz vrtića.

"Djeca koja su prethodne godine pohađala programe predškolskog vaspitanja i obrazovanja smatraće se upisanim od 01. septembra 2022. godine", pojasnili su.

Portal će biti dostupan od 25. maja do 15. juna 2022. godine non stop.

"Procedura zahtijeva samo unošenje matičnog broja djeteta, čime se iz baze podataka povlače ostali potrebni podaci kao što je izvod iz matične knjige rođenih, potvrda centara za socijalni rad i drugo. Ukoliko roditelj ili staratelj nije u mogućnosti da dijete upiše elektronski, postoji mogućnost da se to uradi neposredno u ustanovi", piše u saopštenju Ministarstva.

Zaključivanje ugovora o međusobnim pravima i obavezama između roditelja i ustanove obaviće se naknadno, prema planu samih ustanova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније