Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

T.G.

26. 05. 2022. 06:52   >>  08:14 1

INSPEKCIJE DA ISTRAŽE SLUČAJ

Uginuli labudovi na ušću Cijevne u Moraču

Tri labuda uginula su prije nekoliko dana na ušću Cijevne u Moraču, a fotografije uginulih ptica Portalu RTCG proslijedili su čitaoci.

Fotografije su nastala prije nekoliko dana, a u jatu je navodno bilo 10 jedinki.

Iz  Centra za zaštitu ptica Portalu RTCG su kazali da su neophodna detaljnija istraživanja uz uključivanje ekološke i fitosanitarne inspekcije, kako bi se tačno utvrdilo šta se dogodilo uginulim labudovima.

Navode da razloga za uginuće može biti više.

"Dobili smo informaciju da su labudovi upucani i ukoliko je to zaista tako, šokirani smo i takav čin je za svaku osudu. Crna Gora je suočena sa velikim problemom koji krivolov predstavlja, a konkretne radnje povodom toga kada su u pitanju nadležne institucije, nažalost, izostaju", kazali su iz Centra za zaštitu i proučavanje ptica.

Oni već duži niz godina ukazuju kako kažu na problem sa krivolom. "U decembru prošle godine smo podnijeli i peticiju koja traži moratorijum na lov kako bi se mogle sprovesti neophodne reforme lovišta i učinio prvi korak ka rješavanju ovog problema", poručuju iz CZIP-a. 

Prema njihovim riječima svaki novi slučaj krivolova nam sve glasnije ukazuje na to da je situacija alarmantna i da je neophodno da se nadležne institucije što prije uključe i krenu u rješavanje ovog problema.

"Ovim putem ih još jednom pozivamo da to i učine. Takođe, svakog građanina koji uoči slučaj krivolova molimo da to i prijavi", poručili su iz CZIP-a. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније