Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.L.B. ]

26. 05. 2022. 07:38   >>  27. 05. 2022. 07:05 1

PODACI CKCG

Kroz CG prošlo više od 19.000 ukrajinskih građana

Podaci Crvenog krsta pokazuju da je do sada kroz Crnu Goru prošlo više od 19.000 ukrajinskih građana, od kojih je njih oko 7.000 trenutno u našoj državi.

Do sada je prikupljeno oko 92.000 eura donacija putem SMS poruka i uplata na račun.

“Ovaj novac još uvijek nije, ali biće uplaćen na žiro-račun Crvenog krsta Ukrajine”, kazala je Kristina Burzanović iz Crvenog krsta, u Jutarnjem programu TVCG.

Oko hiljadu i po izbjeglica iz Ukrajine obratio se do sada Crvenom krstu Crne Gore za pomoć.

“Taj broj je naravno veći, ako uzmemo u obzir samo informisanje i to što veliki broj građana koji traži informacije od CKCG”, navela je Burzanović.

Ona ističe da je najveći broj izbjeglica iz Ukrajine smješten na crnogorskom promorju u Budvi, Baru, Herceg Novom, Kotoru...

Burzanović kaže i da su u stalnoj komunikaciji sa organizacijom Crvenog krsta na globalnom novou, kako bi bili spremni za sve moguće opcije.

“Iskreno se nadamo da će sve ovo na neki način završiti, ograničiti i što sve prije vratiti u neku normalu”, poručila je Burzanović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније