Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M.

31. 05. 2022. 18:40 >> 18:45

ADŽIĆ

Policijska organizacija mora biti imuna na podjele

Međuvjerski i međunacionalni sklad, tolerancija i poštovanje su osnovne vrijednosti koje moramo baštiniti kako u okviru institucije, tako i van nje, poručio je ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić na sastanku sa grupom policijskih službenika Centra bezbjednosti Bijelo Polje i Centra bezbjednosti Berane.

Sastanak je održan povodom sumnji policijskih službenika da su diskriminisani na osnovu nacionalne i vjerske pripadnosti, a pored ministra, prisustvovali su državni sekretar Mersudin Gredić i šefica Kabineta Kristina Đukanović.

Policijski služenici su se najprije zahvalili Adžiću na organizovanju sastanka i uputili čestitke povodom izbora za ministra unutrašnjih poslova. Tokom sastanka policijski službenici su upoznali ministra sa situacijom u kojoj se nalaze, te iznijeli stavove i poglede na dešavanja u CB Bijelo Polje i CB Berane u prethodnom periodu.

"Crna Gora je građanska država i smatram poražavajućim da danas razgovaramo o diskriminaciji jednih prema drugima. Obaveza svakog pojedinca, a posebno zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova i Upravi policije, je poštovanje Ustava, koji zabranjuje diskriminaciju po bilo kojem osnovu", saopštio je Adžić u razgovoru sa policijskim službenicima.

Policijski službenici su iznijeli i problem zapošljavanja i napredovanja u službi, što, takođe, povezuju sa nejednakošću koju osjećaju na poslu.

Osvrnuvši se na zapošljavanje i napredovanje u MUP-u, ministar je istakao da će se ono vršiti isključivo na osnovu referenci i zasluga, a ne po osnovu vjerske, nacionalne ili partijske pripadnosti.

Na sastanku je zaključeno da Policija mora biti imuna na podjele koje se u većoj ili manjoj mjeri manifestuju u društvu, te da za policijski poziv mjerilo nije i neće biti vjera, nacija, pol, niti partijska pripadnost.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније