Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B.

07. 06. 2022. 15:43 >> 15:41

UZ POMOĆ NJEMAČKIH EKSPERATA

U planu osnivanje Kriminalističke akademije

Predstavnici MUP-a i Uprave policije razgovarali su danas sa njemačkim oficirom za vezu o projektu osnivanja Kriminalističe akademije u Crnoj Gori.

Tema sastanka je sagledavanje mogućnosti za osnivanje Kriminalističke akademije u Crnoj Gori, gdje je naglašeno da je crnogorskoj policije potrebna dodatna reforma u obrazovanju, te da je ovakav projekat naišao na odobrovanje od predstavnika Ministarstva i Uprave policije, uz naglasak da i kroz izvještaje Evropske komisije prepoznata potreba dodatne reforme obrazovanja policije u skladu sa EU standardima.

Sastanku sa oficirom Savezne kriminalističke policije Njemačke sa sjedištem u Beogradu, Rudigerom Stranskim prisustvovali su direktor Uprave policije Zoran Brđanin, vršilac dužnosti generalnog direktora u Ministarstvu unutrašnjih poslova Hermin Šabotić i načelnik Odjeljenja za analitiku i unapređenje rada policije Vladan Popović.

"Oficir za vezu je upoznat sa trenutnim stanjem po pitanju policijskog obrazovanja, kao i statusom Policijske akademije u Danilovgradu i predloženo je da eksperti iz Savezne republike Njemačke izvrše evaluaciju trenutnog stanja obrazovanja policije u Crnoj Gori i da na osnovu toga se naprave zaključci na osnovu kojih će se izvršiti izmjena kako zakonodavnog, tako i institucionalnog okvira u dijelu obrazovanja policije, kao i opravdanosti ovakvog vida školovanja u Crnoj Gori", navode u saopštenju.

Predloženo je da se sagleda i mogućnost upućivanja u budućnosti policijskih službenika na obrazovanje na Kriminalističkoj akademiji u Njemačkoj.

Stranskij se saglasio sa navedenim predlozima i izrazio zadovoljstvo po pitanju dosadašenje saradnje sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i Upravom policije, te istakao da se nada će i ovaj projekat biti uspješan, kao i dosadašnja saradnja.

Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava policije su izrazili spremnost da stave sve potrebne kapacitete na raspolaganju ekspetima iz Savezne republike Njemačke kako bi projekat obrazovanja policije u potpunosti zaživio.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније