Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.Č.J.

08. 06. 2022. 10:41 >> 10:42

MINISTARSTVO OSUDILO NAPAD NA DR PURLIJU

Obezbijediti sigurnost zadravstvenih radnika

Ministarstvo zdravlja najoštrije osuđuje svaki oblik nasilja nad zdravstvenim radnicima, pa i nedavni napad na dr Branku Purliju, iz Doma zdravlja Bar.

Podsjećamo, braća M.P. i M.P. juče su u Baru prijetili dr Branki Purliji specijalisti psihijatru, naočigled brojnih građana. To je za Primorski portal potvrdila dr Purlija. Slučaj je prijavljen policiji i proslijeđen Osnovnom državnom tužilaštvu Bar.

Iz Ministarsva zdravlja poručuju da za nedolično ponašanje pojedinaca ne postoje izgovori te da ne smije postojati namjera da se relativizuju ovako neprimjereni postupci.

"Nedopustivo je da zdravstveni radnici, koji obavljaju izuzetno težak i odgovoran posao, budu izloženi napadima, uvredama i fizičkim nasrtajima nesavjesnih građana. Očekujemo da će nadležne institucije, i u konkretnom slučaju, ali i generalno, preduzeti sve zakonom raspoložive mjere kako bi zaštitili lični i profesionalni dignitet i obezbijedili sigurnost na radnom mjestu svih zaposlenih u zdravstvenom sistemu Crne Gore", navodi se u saopštenju.

Iz tog vladinog resora poručuju da će se kategorično i odlučno boriti da svi zdravstveni radnici budu zaštićeni u svakom smislu i dodaju da im je u toj borbi neophodna pomoć cjelokupnog društva, od odgovornih institucija do građana kao krajnjih korisnika zdravstvenih usluga ili bilo kojih učesnika drustvenog života.

"Cilj nam je da se ove nemile scene više nikada ne ponove i da se zdravstvenim radnicima omogući da dostojanstveno žive i profesionalno i kvalitetno obavljaju svoj posao, za dobrobit svih građana", zaključuju iz Ministarstva zdravlja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније