Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.Č.J.

08. 06. 2022. 13:18   >>  13:16

MILJANIĆ – LALOŠEVIĆ

Jačanjem institucija protiv korupcije

Uslov za postavljanje institucionalnog okvira za borbu protiv korupcije na svim nivoima je izrada Nacionalne strategije, što je put ka jačanju institucija koje će lakše prepoznavati i suzbijati korupciju u svim sferama društva, kazao je ministar bez portfelja Zoran Miljanić na sastanku sa ministrom sporta i mladih Vasilijem Laloševićem.

Kako je saopšteno iz Vlade, on je rekao da su relevantni međunarodni partneri sport prepoznali kao visoko rizičnu oblast, kada je riječ o korupciji.

Sagovornici su se saglasili da je neophodno konstituisanje Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije u koji će pored predstavnika državnih institucija ući i predstavnici relevantnih NVO i privrede.

Govoreći o mogućnosti korupcije u sportu, Lalošević je rekao da se ta pojava kontroliše kroz jasno definisane članove Zakona o sportu i Strategiju razvoja sporta.

"Riječ je o transparentnosti finansiranja sportskih organizacija za šta su definisani jasni parametri utroška finansijskih sredstava i transparentnosti izbora vlasničkih i upravljačkih struktura sportskih organizacija", rekao je Lalošević.

On je dodao da se Zakon o sportu mora mijenjati, pored ostalog, i da bi se još unaprijedili preventivni mehanizmi i kontrola zakonitosti rada sportskih asocijacija.

Lalošević je izrazio spremnost da stručnjaci iz resora kojim rukovodi doprinesu izradi Nacionalne strategije i radu budućeg Savjeta za borbu protiv korupcije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније