Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

T.G. [ Mina ]

09. 06. 2022. 20:02   >>  19:59

VRIJEDAN 10 HILJADA EURA

ETF i CGES potpisali ugovor o saradnji

Predstavnici Elektrotehničkog fakulteta (ETF) Univerziteta Crne Gore i Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES) potpisali su danas, u amfiteatru „CGES“ na ETF-u, sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji vrijedan deset hiljada eura.

Predsjednik Odbora direktora CGES-a Aleksandr Mijušković je, između ostalog, istakao da je CGES, kroz svoje trinaestogodišnje samostalno djelovanje, posvećen napretku zajednice u kojoj posluje kroz mnogobrojne akcije i projekte društveno-odgovornog poslovanja.

„Kao energetski subjekt uvijek je bio i biće čvrst oslonac domaćoj pameti, nauci i cjelokupnom razvoju crnogorskog društva“, poručio je Mijušković.

On je dodao da je to upravo jedan od razloga da je CGES odlučio da pruži podršku Elektrotehničkom fakultetu u iznosu od deset hiljada eura kroz ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji.

Kako je dodao ugovor će rad ETF-a učiniti i pragmatičnijim i efikasnijim, jer je, prema riječima MIjuškovića, ta obrazovna institucija pravi rasadnik budućih inženjerskih kadrova.

“Nama je ETF, koji je iznjedrio brojne generacije kvalitetnih inženjera, postao prije svega strateški partner sa kojim smo ostvarili više nego plodonosnu saradnju, koja se reflektuje u mnogim segmentima", rekao je Mijušković.

Kako se navodi na portalu Univerziteta, on je ocijenio da je CGES pravo mjesto i prilika za mlade i obrazovane ljude i, kako je rekao, vrijedne, ambiciozne, buduće inženjere.

“Siguran sam da će se mnogi studenti ETF-a i u budućnosti pridružiti našoj kompaniji, pa onda i ne čudi naša misija da znanje i savremene trendove prenosimo i na nove generacije, zahvaljujući upravo ovoj saradnji, koja je danas i formalno potvrđena", zaključio je Mijušković.

Dekan ETF-a Saša Mujović rekao je da su ostvareni rezultati i interesovanje studenata za taj fakultet na visokom nivou.

“To nam nameće obavezu da nastavimo u istom pravcu i pokušamo da očuvamo atraktivnost fakulteta i održimo korak sa savremenim tehnologijama”, kazao je Mujović.

On je naveo da proklamovane ciljeve nije lako doseći u uslovima ukupnih društvenih okolnosti i sve izraženijeg nedostatka materijalnih sredstava, dodajući da diplomirani inženjeri elektrotehnike smatraju CGES jednom od najboljih kompanija u Crnoj Gori.

Prema riječima Mujovića, CGES predstavlja sjajan poligon za demonstraciju teorijskog znanja kojim su ovladali na Elektrotehničkom fakultetu i priliku da ono bude oplemenjeno praktičnom komponentom.

„Sve to navodi na zaključak da je intenzivna saradnja CGES-a i ETF-a potreba, a sklon sam konstatovati i obaveza, jer snažni Elektrotehnički fakultet predstavlja garanciju da će budući aplikanti za posao u CGES-u biti onakvi kakve zalužuje renome kompanije i njena razvojna strategija“, naveo je Mujović.

Mujović je podsjetio i na donaciju kojom je renoviran važan amfiteatar na Elektrotehničkom fakultetu, čime je, kako je rekao, CGES pokazao društvenu odgovornost i stav da ulaganje u nauku i dolazeće generacije nije trošak nego najbolja investicija.

"Ponosni smo na saradnju sa CGES-om i uradićemo sve da ona bude nastavljena na zadovoljstvo obje strane", naglasio je Saša Mujović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније