Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

T.G. [ Mina ]

13. 06. 2022. 17:14 >> 17:14

KONJEVIĆ

Dogovoren model za povećanje plata policijskim službenicima

Predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) i Ministarstva finansija radiće na izmjeni Odluke o dodatku na osnovnu zaradu za obavljanje poslova na određenim radnim mjestima, kako bi se nadoknadilo smanjenje plata policijskim i dijelu službenika MUP-a.

Taj dogovor, kako je saopšteno iz Vlade, postignut je na sastanku potpredsjednika Vlade za politički sistem i unutrašnju politiku, Raška Konjevića sa predstavnicima Sindikata Uprave policije, direktorom Uprave policije Zoranom Brđaninom i predstavnicima MUP-a i Ministarstva finansija.

“Vjerujem da će ovaj dogovor dobiti ubrzo svoj formalno-pravni epilog kroz vladinu procedure kako bi zarade policijskih službenika bile vraćene od 1. jula”, kazao je Konjević.

Na sastanku je, kako je saopšteno iz Vlade, dogovoreno da se ubrzano radi na izmjeni Uredbe o grupama poslova i koeficijentima za zarade policijskih službenika, kojim bi se povećali koeficijenti i samim tim i plate policijskih službenika, s tim da primjena bude od 1. 1. 2023. godine.

“Lično ću se zalagati i podržavati povećanje u nivou onoga koje su prije par godina dobili prosvjeta i zdravstvo”, kazao je Konjević.

Dodaje se da je na sastanku dogovoreno i da se u narednom periodu nastave razgovori na usaglašavanju kolektivnog ugovora na relaciji sinidikat – MUP – Ministarstvo finansija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније