Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.M.

18. 06. 2022. 14:04   >>  14:02

MINISTARTKA NAUKE I TEHNLOŠKOG RAZVOJA

Najavljena podrška za startapove

Na finalnom događaju predakceleracijskog startap programa BoostMeUp “Montenegro Pitching Competition”, ministarka Biljana Šćepanović najavila je novu podršku za startapove.

“Tokom sledeće sedmice, objavićemo Javni poziv za grantove za ranu fazu razvoja startapova ukupne vrijednosti 200.000eur” saopštila je Šćepanović ističući značaj kontinuirane podrške za kreativne ideje u koje vrijedi ulagati i razrađivati ih i kojima treba pomoći da ostanu prisutne na našem tržištu kako bi doprinijele ne samo ekonomskom razvoju Crne Gore, nego imale neke šire uticaje na razvoja svijeta i cijelog čovječanstva.

Ovo je saopšteno iz Ministarstva nauke i tehnološkog razvoja. 

"Ovaj Konkurs biće usmjeren na podršku inovativnim startap projektima koji nude digitalna rješenja s potencijalom za komercijalizaciju u prioritetnim oblastima S3 strategije (poljoprivreda i lanac vrijednosti ishrane; energija i održiva životna sredina; održivi i zdravstveni turizam i ICT koji daje poslovnu i tehnološku podršku navedenim prioritetima)", kaže se u saopštenju. 

Šćepanović je predsjedavala  žirijem na “Montenegro Pitching Competition”, takmičenju održanom u četvrtak 16. juna  u hotelu The Chedi - Lustica Bay u Tivtu, gdje su izabrane 3 najbolje ideje - Sistem za brže i sigurnije plaćanje i prenos sredstava, AI softver za prevenciju i gašenje požara i Platforma za dijeljenje troškova prevoza.

"Timovi su tokom četiri mjeseca u okviru BoostMeUp programa (finansijski podržanog od strane Ministarstva nauke i tehnološkog razvoja Crne Gore) radili na razvoju svojih inovativnih i izvozno orijentisanih ideja i to radeći sa mentorima u okviru šest programskih modula: razvoj biznis modela, marketing, istraživanje i analiza tržišta, razvoj tehnologije i prototipiranje, zaštita intelektualne svojine, vještine prezentovanja i finansijski menadžment", dodaju oni.

BoostMeUp program implementira konzorcijum partnera na čelu sa Inovaciono preduzetničkim centrom Tehnopolis, u saradnji sa Naučno-tehnološkim parkom Crne Gore i kompanijama Amplitudo i Crnogorski Telekom, objašnjeno je iz ministarstva. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније