Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ I. P. ]

22. 06. 2022. 16:16   >>  19:09 1

TERZIĆ SAOPŠTIO

Od petka novi dopunski termini na Internoj klinici

U cilju skraćenja listi od 25. juna Klinički centar Crne Gore (KCCG) imaće nove dopunske termine za preglede na Internoj klinici, saopštio je medicinski direktor najveće zdravstvene ustanove u zemlji Zoran Terzić.

On je u emisiji Mreža na TVCG1 saopštio da će od preksjutra na Internoj klinici biti otvorene ambulante za gastroenterohepatologiju, endokrinologiju, reumatologiju, pulmologiju, hematologiju, neurologiju i kardiologiju.

"Konkretno, razgovarao sam sa direktorom naše Interne klinike dr Đorđijem Krnjevićem koji je najavio 15 dopunskih ambulanti, što znači da ćemo u junu imati novih oko 300 termina za endokrinologa", rekao je Terzić.  

On je rekao da su i termini za plastičnu hirurgiju bili popunjeni do kraja avgusta, odnosno septemra, pa je tokom jula obezbijeđeno devet termina za pregled.

"Ovako ćemo nastaviti da radimo dok god liste čekanja budu problematične i aktuelne. Sve ambulante su u dopunskom terminu, dakle nakon 15 sati, u vrijeme kad bismo mi trebali da odmaramo. Uz napore svih nas, mi smo spremni da se žrtvujemo dok liste čekanja ne budu svedene na najmanju moguću mjeru", rekao je Terzić.

Istakao je da je najveće interesovanje pacijenata bilo upravo za preglede u onim ambulantama za koje su otvoreni dopunski termini.

Opterećenost KCCG najbolje potvrđuje podatak da je u 2020. godini zbrinuto 397.000 pacijenata, koji su prošli kroz najveću zdravstvenu ustanovu u Crnoj Gori.

"Dakle, što kroz preglede, kroz dijagnostičke procedure, liječenje, operativne procedure. U 2021. godini bilo je 463.000 pacijenata. To je bio ogroman rad, hvala svim mojim kolegama", poručio je Terzić.

On je saopštio da u KCCG ima 500 ljekara.

"To su specijalisti, subspecijalisti, klinički ljekari. Na nivou Crne Gore, u privatnom i državnom sektoru, ima oko 2.300 zaposlenih ljekara", istakao je Terzić, navodeći da ljekara uvijek fali.

Terzić je rekao i da se KCCG priprema i za eventualno novi talas korona virusa: "Držimo epidemiološku situaciju pod kontrolom".

Govoreći o terapiji za onkološke pacijente, on je rekao da nabavka ide preko Montefarma.

"Montefarm je ustanova koja se trudi da nam u okviru svojih mogućnosti izađe u susret i obezbijedi sve to", kazao je Terzić, navodeći da je problem u komplikovanim tenderskim postupcima.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније