Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M.

04. 07. 2022. 15:13 >> 15:11
1

CEDIS APELUJE NA INVESTITORE

"Potražiti katastar podzemnih elektro-instalacija prije početka radova"

Crnogorski elektrodistributivni sistem apelovao je na investitore da traže katastar podzemnih elektro-instalacija iz CEDIS-a prilikom planiranja i započinjanja građevinskih radova. Istakli su da se nastavljaju problemi sa nesavjesnim investitorima koji, prilikom izvođenja građevinskih radova, kidaju podzemne kablove i dovode do havarija na mreži i prekida u napajanju korisnika.

U toku današnjeg dana, u Podgorici su se, kako navode iz CEDIS-a, dogodila dva prekida u napajanju prouzrokovana prekidima kablova prilikom radova trećih lica.

"Prvo oštećenje bilo je na Tuškom putu kada je treće lice, prilikom radova, oštetilo 10 kV kabal Elektrogradnja 1. Područje Tuškog puta bilo je bez napajanja električnom energijom oko sat i po. Drugo oštećenje je bilo jutros a odnosi se na prekid 10 kV kabla iz trafostanice Podgorica 4 kada je prilikom radova treće lice oštetilo taj kabal i time ostavilo korisnike Ruskih kula, dijela Bloka 6, Momišića, Vranića bez električne energije do 11 sati", navode u saopštenju.

Takođe, jutros su imali prekid i u Dobroti, opet usljed građevinskih iskopa, kada su izvođači radova građevinskim mašinama povrijedili kabal.

Dio Dobrote - Plagenti, Sveti Matija, Auto kamp nijesu imali napajanje duže od jedan sat.

Do ovoga ne bi dolazilo, ističu, kada bi investitori, prema važećim procedurama, zatražili od CEDIS-a plan instalacija prije započinjanja radova pa pozivamo da to učine svi koji namjeravaju započeti i izvoditi građevnske radove.

"Naglašavamo da se katastar instalacija ne naplaćuje. Takođe, svu štetu na mreži platiće investitori koji su do nje i doveli a koje, još ovoga puta, nećemo javno pominjati.Svakoga narednoga puta dobićete i nazive kompanija čiji su radovi doveli do višesatnih prekida, problema koje korisnici zbog toga imaju, štete za našu kompaniju kao i remećenja nesmetanog odvijanja turističke sezone koja je uveliko otpočela", naglasili su iz CEDIS-a.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније