Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B.

05. 07. 2022. 15:03   >>  15:01

MIŠEL

Jačanje odnosa dragocjeno i za Crnu Goru i za EU

Evropska unija i cijeli svijet su se suočavali sa brojnim izazovima posljednjih godina, uključujući i posljedice pandemije, sve većim uticajem klimatskih promjena, a sada i sa ratom koji bukti u Evropi, pa je jačanje odnosa Crne Gore i EU dragocjeno za obje strane, poručio je predsjednik Evropskog savjeta Šarl Mišel u pismu predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću, nakon njegove čestitke povodom Dana Evrope i nedavne posjete Crnoj Gori.

"Pet godina poslije Drugog svjetskog rata Robert Šuman i nekolicina vizionara krenuli su u izgradnju Evropske unije. Od tada uspostavljen je mir između nacija koje su se vjekovima sukobljavale. Šumanova deklaracija nas danas više nego ikad podsjeća da samo jačanjem i očuvanjem naših vrijednosti možemo sačuvati mir u svijetu. Dozvolite mi da ponovim uvjerenje da će jačanje naših odnosa biti dragocjeno i za Crnu Goru i za EU. U tom kontekstu želio bih da se zahvalim na sadržajnim sastancima koje smo imali tokom moje posjete 14. juna 2022, i radujem se nastavku naše bliske saradnje", poručio je Mišel.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније