Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

P.R.

12. 07. 2022. 16:16 >> 16:15

MINISTARSTVO KULTURE

Polaganje stručnog ispita od 21. jula na Cetinju

Polaganje stručnog ispita za vršenje poslova konzervatorske, muzejske, bibliotečke i arhivske djelatnosti biće realizovano od 21. jula u Ministarstvu kulture i medija na Cetinju, saopšteno je iz tog resora.

Polaganje stručnog ispita za vršenje poslova konzervatorske, muzejske, bibliotečke i arhivske djelatnosti biće realizovano od 21. jula

Iz Ministarstva podsjećaju da se polaganje stručnog ispita za pomenute djelatnosti nije realizovalo od decembra 2020. godine.

“Cijeneći značaj predmetnog pitanja, kao i veliki broj pristiglih prijava kandidata/kinja za period od skoro dvije godine, Ministarstvo je u veoma kratkom roku pokrenulo proceduru od obrazovanja Komisije za polaganje stručnog ispita za obavljanje konzervatorske, muzejske, bibliotečke i arhivske djelatnosti, te administrativno-tehničku obradu prijava, a potom su na sajtu objavljene liste kandidata/kinja koji ispunjavaju uslove za polaganje stručnog ispita za pomenute djelatnosti, kao i potrebnu literaturu za ispite”, navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, Ministarstvo je realizovalo i isplatu naknada za rad članovima Komisije za 2020. godinu.

“Stručni ispit se sastoji od programa opšteg i posebnog dijela, s tim da je program opšteg dijela isti za sva stručna zvanja, dok se posebni dio programa odnosi na određeno sručno zvanje za vršenje konzervatorske, muzejske, bibliotečke i arhivske djelatnosti”, pojasnili su iz Ministarstva.

Polaganje ispita biće, kako navode, realizovano su skladu sa Pravilnikom o vrsti i stepenu stručne spreme, programu i načinu polaganja stručnog ispita i stručnim zvanjima za vršenje poslova konzervatorske, muzejske, bibliotečke i arhivske djelatnosti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније