Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

O.Z.

14. 07. 2022. 15:12   >>  15:10 1

MINISTARSTVO KULTURE I MEDIJA

"Očekujemo hitnu reakciju povodom sinoćnjeg napada na novinara i snimatelja"

Ministarstvo kulture i medija očekuje hitnu reakciju istražnih i pravosudnih organa povodom sinoćnjeg napada na snimatelja RTV Nikšić Zorana Ivanovića i novinara dnevnog lista "Pobjeda" Duška Mihailovića, saopšteno je iz Vladinog resora.

"Napadi na novinare i medijske radnike, u bilo kojim okolnostima, su neprihvatljivi i ne smiju se tolerisati, a njihova težina je još veća ukoliko se dešavaju dok obavljaju svoj posao", saopšteno je iz Ministarstvo kulture i medija .

Kako se ističe, dužnost države Crne Gore je da odlučno stane na put ugrožavanju sigurnosti novinara, ali i građana da poštuju novinare i medijske radnike bez obzira da li su saglasni sa uređivačkom politikom medija u kojem rade.

"To od nas zahtijeva prije svega javnost Crne Gore, jer je bezbjednost novinara i efikasan pravni poredak preduslov slobodnog društva. Slobodnog društva ne može biti bez slobode medija", piše u saopštenju.

Takođe se naglašava i da je procesuiranje svih napada na novinare uslov za uspješne pregovore o pristupanju Evropskoj uniji.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније