Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.L.B. ]

22. 07. 2022. 16:52 >> 16:59
2

SA MANJINAMA

Đeka: Zalagaću se za bolje funkcionisanje Savjeta

Ministar ljudskih i manjinskih prava Fatmir Đeka razgovarao je danas sa predstavnicima Savjeta manjinskih naroda i drugih manjinskih nacionalnih zajednica o modelima rješavanja aktuelnih problema sa kojima se suočavaju Savjet, saopšteno je iz tog resora.

Kako se navodi u saopštenju, problem opredjeljivanja sredstava na javnom konkursu Fonda za ostvarivanje prava manjinskih naroda je najaktuelniji izazov koji još uvijek nema adekvatan epilog.

Takođe, kako ističu, dodatni problem je Komisija za vrednovanje projekata Fonda, koja u sastavu i dalje nema predstavnike/ce nacionalnih savjeta, kako bi se vrednovanje projekata usmjerilo na prepoznavanje konkretnog značaja za nacionalne manjine u Crnoj Gori.

Predstavnici manjinskih naroda i drugih manjinskih nacionalnih zajednica ponovili su problem oko definisanja statusa Savjeta i predložili da zajedno sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava pristupe rješavanju tog problema.

Ministar Đeka se, kako navode, zahvalio svima njima na saradnji i o predlozima i ponovio da je potrebno zajednički raditi kako bi se konkretizovali stvari.

Đeka je istakao da će Ministarstvo u najkraćem roku predložiti modele rješenja za te izazove i da će se zalagati da omogući bolje i nesmetano funkcionisanje Savjeta.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније