Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.M.Lj. ]

30. 07. 2022. 12:48 >> 12:45
1

KONJEVIĆ

Znanje i sposobnosti oficirskog kadra ključni za unapređenje VCG

Znanje i sposobnosti oficirskog kadra ključni su za unapređenje razvoja Vojske Crne Gore, kazao je potpredsjednik Vlade i ministar odbrane Raško Konjević. On je oficirkama i oficirima tokom obilaska podgoričke kasarne “Marko Miljanov Popović” u Maslinama kazao da moraju biti lojalni državi i uniformi.

Konjević je kazao da je njihova obaveza da zadatke obavljaju posvećeno i profesionalno.

“Morate biti lojalni državi i uniformi, a od vas se očekuje i da, zalažući se maksimalno, doprinesete razvoju naše Vojske i njenih kapaciteta obrazovanjem koje ste stekli na najboljim vojnim akademijama u inostranstvu”, kazao je ministar.

On je dodao da biti vojnik ili oficir u vojsci zemlje koja je članica Alijanse danas predstavlja veliku šansu, koliko i obavezu, a da će država, sa svoje strane, učiniti ono što je njena dužnost – omogućiti im najbolje moguće uslove rada, školovanja i usavršavanja, u skladu sa svojim zakonskim i ustavnim obavezama.

“Konjević je izrazio zadovoljsto da je Vojska Crne Gore od obnavljanja državne nezavisnosti do danas, u samo 16 godina, uspjela da dostigne tako visoke standarde, da njeni pripadnici mogu znanjem i kapacitetima stajati rame uz rame sa pripadnicima oružanih snaga ostalih zemalja saveznica”, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadni general Zoran Lazarević, podsjetio je da u Vojsci Crne Gore ima 48 oficirki i 233 oficira, ukupno 281 pripadnik oficirskog kadra koji posljednjih godina pristiže isključivo sa prestižnih vojnih akademija u inostranstvu: SAD-a, Hrvatske, Grčke, Italije i Sjeverne Makedonije, dok ih na školovanju ima i u nekoliko drugih zemalja.

“Dodao je da je oko sto oficirki i oficira primljeno iz civilstva. Načelnik je kazao da upravo na svima njima počiva vojni sistem, jer se nalaze na izuzetno značajnim komandnim dužnostima”, navodis e u saopštenju. .

Ministar i načelnik GŠ obišli su renovirane objekte u kasarni koji danas, nakon značajnih ulaganja, kako se navodi, ispunjavaju sve standarde, izuzetno unapređujući uslove rada jedinica koje su tamo smještene, Bataljona za borbenu podršku i Bataljona za podršku.

Izloženi su i planovi investiranja u dalje osavremenjavanje  i unapređenje infrastrukture.

Konjeviću i generalu Lazareviću, koji su poručili da će se nastaviti sa modernizacijom Vojske kako bi što efikasnije obavljala svoje zadatke, predstavljen je i dio najsavremenijeg naoružanja, sa posebnim osvrtom na lakooklopna vozila JLTV kompanije OSHKOSH.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније