Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.V. ]

01. 08. 2022. 19:30   >>  19:28 5

OGLASIO SE ARMENKO

Sukoba nije bilo, tenzije se možda namjerno podgrijavaju

Ugostitelj iz Petrovca Ilija Armenko rekao da ga ne čudi svađa Rusa i Ukrajinaca na Crnogorskom primorju, o kojoj mediji izvještavaju ovih dana, ali da ga čude izjave nekih političara kod nas, u prvom redu Aleksandra Zekovića, koji, kako tvrdi, daje neke izjave podižući tenzije sa najvišeg nivoa iako razloga za tenzije nema. Armenko je u izjavi za Portal RTCG rekao da ga čudi i da Zeković nije pozvao UN da reaguje.

"Samo da dodam da nikakvog sukoba osim sporadičnog nije bilo i da su kod nas svi dobrodošl,i ali da će se vijoriti samo naša zastava i ničija drugo, bar u našem lokalu", kazao je Armenko povodom medijskih navoda da je u njegovom lokalu u Petrovcu došlo do incidenta između Rusa i Ukrajinaca.

Kako navodi, ne bi bio iznenađen da je ovo sve namješteno od strane "naših dušebrižnika za Ukrajinu jer dizati ovaj sporadični incident na ovakav nivo je smiješno".

"Bavim se turizmom dugo i nikad niko nije doživio neprijatnost a ako jeste, spreman sam da se svakom izvinim. Mi od Rusa i Ukrajinaca živimo godinama ali ne smijemo dozvoliti da nas bilo ko ponižava. Sinoć su opet dolazili sa zastavama, provocirali, ali ostali smo dostajnstveni i prećutali. Zato molim nadležne organe da reaguju na ove pojave kako treba a ne da daju podršku jednoj strani i vjetar u leđa. Mi nismo stali na bilo čiju stranu,  samo smo smirivali situaciju kad nije bilo dogovora i jedna i druga strana su napustili lokal uz prisustvo policije. Zeković traži da se slučaj ispita bolje bi bilo da vodi računa o svom djelovanju i radu. Nešto komentarisati a ne biti upućen u detalje i ne saslušati drugu stranu vrlo je neozbiljno i smiješno i još to objaviti na Tviteru. A dizati to na nivo međunarodnih skandala je van svake pameti", rekao je Armenko.

On napominje da se povodom ovoga više neće oglašavati, te da je svakome jasno ko diže tenzije i zbog čega.

"Još da napomenem da je objavljen samo dio snimka prepirke između gostiju, što me sve više navodi na to da je sve montirano kako ovdje tako i u Baru, gdje je takođe bilo problema", kazao je Armenko.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније