Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.Č.J.

03. 08. 2022. 20:36 >> 20:55
2

NEODGOVORNOST

Izbavio se iz nevolje ali nije sačekao GSS, uzaludno tragali pet sati

Pripadnici Gorske službe spašavanja Crne Gore (GSSCG) su pet sati tragali za osobom koja je, kako im je javljeno, bila zaglavljena u stijeni u rejonu Velikog Žurima, ali je po dolasku na lice mjesta tamo nijesu zatekli. Ukazuju na pravilo da, ukoliko uputite poziv za pomoć, ostanete na lokaciji sa koje ste zvali ili GSS obavijestite da ste samostalno riješili problem.

Iz GSSCG su ranije danas na Fejsbuk stranici saopštili da su im poziv za pomoć, putem OKC-a 112 Direktorata za zaštitu i spašavanje, uputili građani, koji su na Velikom Žurimu uočili lice koje je dozivalo u pomoć.

"Odmah po dobijanju informacije tročlana ekipa je krenula na teren, došli do lokacije na kojoj je osoba bila locirana i istu nijesu zatekli", kazali su iz GSS.

Njihova ekipa je, kako dodaju, sa željom da u potpunosti pregleda teren nastavila da se kreće ka vrhu Žurima.

"I na kraju se ispostavilo da tražene osobe nema na tom lokalitetu", kazali su.

Spasioci smatraju da je riječ o neodgovornosti i neozbiljnosti prvenstveno prema njihovoj ekipi koja je gotovo 5 sati provela na terenu.

"Pretpostavljamo da je osoba koja je ostala danas zaglavljena u stijeni na neki način uspjela da savlada prepreku, i pretpostavljamo iz udobnosti svoga doma čita naše objave. Nama je svakako drago da se on nalazi na sigurnom, ali u najmanju ruku bilo je i korektno da kao što je zvao za pomoć tako i da nas obavijesti da je riješio problem", kazali su.

Ističu da je "zlatno pravilo" u koliko uputite poziv za pomoć da ostanete na lokaciji sa koje ste zvali ili GSS obavijestite da ste samostalno riješili problem.

"To je pomoć koju tražimo od vas i ništa više, složićete se pošteno od nas", zaključili su na Fejsbuk stranici crnogorski spasioci.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније