Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ I. P. ]

05. 08. 2022. 12:57   >>  12:54 2

SINDIKAT PROSVJETE

Pozvaće prosvjetare i građane na masovno okupljanje u Budvi

Sindikat prosvjete će, ako se ne nađe rješenje do kraja dana, pozvati prosvjetne radnike i građane da se masovno okupe u Budvi i pruže podršku solidarnosti prosvjetarima koji već četvrti dan štrajkuju u Budvi.

Predsjednik Sindikata prosvjete Radomir Božović podsjeća da već četiri dana 11 prosvjetnih radnika iz Budve štrajkuje glađu, tražeći da se što prije riješi njihova stambena situacija.

"Bez obzira što se dio prosvjetnih radnika Budve odlučio na štrajk glađu, ne konsultujući se sa rukovodstvom Sindikata, bez ikakvog obavještenja o namjerama, Sindikat prosvjete snažno staje uz kolege iz Budve, pružajući im bezrezervnu podršku u svojim nastojanjima. Ne bježeći od odgovornosti za rad Stambene zadruge “Solidarno” u prethodnom periodu, i odnosa Sindikata prema istoj, rukovodstvo SPCG će u narednom periodu preispitati pravce djelovanja usmjerene na rješavanje stambenih pitanja prosvjetnih radnika", kazao je Božović.

Kako je u ovom trenutku zdravstvena situacija štrajkača krajnje alarmantna, te da je svaki trenutak dragocjen, Sindikat prosvjete Crne Gore, kako kaže Božović, "poziva direktora Stambene zadruge “Solidarno”, Zorana Stanišića, da u najkraćem roku omogući prosvjetnim radnicima da usele u svoje stanove".

"Takođe, pozivamo premijera Dritana Abazovića, da zajedno sa direktorom Zadruge, i predstavnicima opštine Budva nađe način da cijena za podstanare ne bude preko 650 eura i da se ovaj štrajk prekine. Poštovane koleginice i kolege, prosvjetni radnici Budve, ukoliko se do kraja dana ne nađu odgovarajuća rješenja, Sindikat prosvjete će pozvati prosvjetne radnike i svo građanstvo, da se masovno okupimo u Budvi i pružimo podršku solidarnosti našim kolegama", rekao je Božović.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније