Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.Č.J. [ Mina ]

09. 08. 2022. 17:23   >>  17:20

DPS

Potreban jasan put za oporavak zdravstvenog sistema

Premijer Dritan Abazović i ministar zdravlja Dragoslav Šćekić su, dok postoje brojni problemi u crnogorskom zdravstvu, okrenuti pripremama za izbornu kampanju, ocijenili su iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Iz Komisije za zdravstvo DPS-a kazali su da je u narednom periodu, više nego ikad, potreban jasan put za oporavak zdravstvenog sistema na zadovoljstvo svih građana.

“Ceremonijalna posjeta Urgentnom centru odlazećeg premijera i ministra zdravlja dokaz je njihove svjesnosti da je Vlada pala onog dana kada je iz Beograda na potpis dostavljen Temeljni ugovor, i da je neophodno krenuti u izbornu kampanju”, kaže se u saopštenju.

Iz Komisije za zdravstvo DPS-a rekli su da su Abazović i Šćekić iznova obećali projekte, koji su osmišljeni ili započeti za vrijeme Vlade Duška Markovića, a koji su, kako su naveli, tokom prethodne dvoje godine stopirani.

“Da se ne bave problemima od suštinskog značaja i njihovom detaljnom analizom u cilju pronalaženja rješenja, dokazuje i kolaps sistema za zakazivanje pregleda, zbog kojeg su građani izloženi višemjesečnom čekanju”, navodi se u saopštenju.

Iz Komisije za zdravstvo DPS-a kazali su da dodatno zabrinjava činjenica da je Crna Gora prva u Evropi po broju novooboljelih od COVID-a, a da Vlada, kako su ocijenili, neozbiljno i neodgovorno pristupa kreiranju strategije za borbu protiv te pošasti.

Prema njihovim riječima, katastrofalno mala stopa vakcinacije MMR vakcinom, koja može prouzrokovati velike posljedice po najmlađe, ukazuje na to da Institut za javno zdravlje i Vlada nijesu posvećeni rješavanju najvećeg problema zdravstvenog sistema Crne Gore.

“Brojni su problemi u crnogorskom zdravstvu, počev od toga što Šćekić teatralno otvara renovirane zdravstvene punktove, a da će tek da se traže ljekari koji bi radili u njima”, navodi se u saopštenju.

Iz Komisije za zdravstvo DPS-a rekli su da je zaslugama prethodne ministarke transplantacioni program ugašen.

“A ovo Ministarstvo nije uradilo ništa po tom pitanju, usljed čega cijenu ponovo plaćaju građani”, kaže se u saopštenju.

Iz Komisije za zdravstvo DPS-a kazali su da je stihijsko dijeljenje specijalizacija dovelo do toga da je u hitnoj pomoći i domovima zdravlja osjetan nedostatak kadra, a timovi izabranog doktora širom zemlje su desetkovani.

“U krajnjem, dvije uzastopne najgore Vlade u istoriji Crne Gore dovele su spoznaji da građani više ne mogu trpjeti amaterizam, neznanje, površnost”, navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније