Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.M.Lj. ]

10. 08. 2022. 12:24 >> 13:15
2

KOVAČIĆ

Stigli helikopteri, počelo gašenje požara iznad Perasta

Dva helikoptera Vojske Crne Gore počela su da gase požar na brdu iznad Perasta, saopštno je iz ministarstva odbrane. Vodu uzimaju iz rezervoara sa risanske rive. Zamjenik komandira kotorske Službe zaštite i spašavanja Eduard Kovačić kazao je jutros za Radio Crne Gore da je požar pod kontrolom i da nijesu ugroženi objekti.

Kotorski i vatrogasci dobrovoljnog društva Perasta, nakon dežurstva koje je trajalo cijelu noć, nastavili su da drže liniju i sprečavaju vatru koja je zahvatila brdo iznad Perasta da dođe do magistrale, kuća i elektro mreže.

“Vatrogasci su bili cijelu noć na terenu. Tamo je najveći dio naših kolega iz dobrovoljnog društva iz Perasta. I sada su tamo. Drže liniju, ne dozvoljavaju da se vatra spusti do grada, do magistrale”, kazao je Kovačić.

Kazao je da je razvučena linija na svakih 50 metara, gdje se nalazi po jedan kamion. On je istakao da je sjeverni vjetar promijenio smjer vatre.

“Požar nije ugašen. Pod kontrolom je u dijelu prema gradu Perastu i nijesu ugroženi objekti i neće biti nikako jer ima dovoljno vatrogasnih vozila i vatrogasaca. Što je najvažnije, tu su i mještani koji su bili cijelu noć”, kazao je Kovačić.

On je kazao da će vatrogasci i tokom dana nastaviti da dežuraju u smjenama.

Požari u brdima iznad Kostanjice i Perasta razbuktali su se preksinoć oko 19 sati nakon udara groma.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније