Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.L.B. ]

18. 08. 2022. 14:30   >>  14:28 1

UOČI SJEDNICE SKUPŠTINE

Bivši radnici MA pozvali poslanike da sruše Vladu

Bivši zaposleni aviokompanije "Montenegro Airlines" pozvali su poslanike da sjutra izglasaju nepovjerenje 43. Vladi Crne Gore.

Kažu i da možda poslanici najbolje ne razumiju situaciju u kojoj su oni, našli jer, kako dodaju, poslanici, nikada "preko noći" nijesu ostali bez posla u jeku pandemije Covid-a.

Podsjećaju i da im je poslodavac, odnosno država ostala dužna sedam zarada, tri i po godine neuplaćenog radnog staža, kao i da su ostali uskraćeni za otpremnine.

“Ipak, ne zaboravite da smo i mi birali Vas, kao predstavnike građana u Parlamentu, iako su samo rijetki od Vas osjetili empatiju i pomenuli naš položaj koji traje bezmalo dvije godine”, poručuju biši radnici MA.

Kažu da su se obraćali i prethodnoj i sadašnjoj Vladi, kao i mnogim institucijama, dok nijesu, kako kažu da ih i prethodna i sadašnja Vlada zamajavaju, a institucije ne funkcionišu.

“I pored svih problema u koje su nas uvalili neznaveni i nedobronmjerni članovi Vlade, a koji su se odlučili na „gašenje“ MA bez ikakve analize, nakon uvođenja stečaja pokušali smo sačuvati resurse kompanije, a sve u interesu Države Crne Gore i njenih građana. Sada ne znamo ko je stečajni sudija, a nije imenovan ni stečajni upravnik i sve nam se čini da neko hoće da dovrši započeto i dokrajči Montenegro Airlines, a vrijednu imovinu ostavi zubu
Vremena”, poručuju bivši radnici MA.

Kažu i da nova kompanija ToMontenegro neće koštati nula eura kako su ne
tako davno tvrdili bivši ministri Spajić, Bojanić i Milatović, već je, kako kažu, za nju i njeno poslovanje do sada utrošeno na desetine miliona eura.

“Valjda zato jer je sadašnji ministar ekonomije, Goran Đurović, bio član Odbora direktora nove aviokompanije”, navode bivši radnici i pozivaju poslanike da sjutra izglasaju nepovjerenje Vladi.

“Na kraju, gospodo poslanici i poslanice, i Vi lijevi, i Vi desni, i zeleni i Vi iz centra (sljedbenici neoliberalne ekonomije nas sigurno neće poslušati), kako se sadašnja Vlada kao i prethodna oglušuje o Zakone, a nije ni pokušala da riješi probleme bivših radnika MA, ako se još nijeste odlučili kako ćete glasati, mi bivši radnici Montenegro Airlines-a, očekujemo od vas da oborite ovu Vladu. Neka padne, da osvježi”, zaključuje se u saopštenju bivših radnika „Montenegro Airlines“-a

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније