Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

22. 08. 2022. 14:53   >>  14:51

PEJAKOVIĆ ZA RADIO

"Školski čas od 45 minuta da vrati kontinuitet"

Neophodno je bilo da školski čas traje 45 minuta, ali, ono što je sigurno - jeste da djeca nijesu oduševljena tom idejom ili barem značajan dio njih, kaže za Radio Crne Gore Kristina Mihailović iz Udruženja “Roditelji”. Očekuje da će nastavni kadar imati razumijevanja za djecu.

”Nekako smo i navikli na prethodne dvije godine, što nije ni čudo, jer, predugo smo funkcionisali u sistemu, takav kakav jeste i kad smo ga primijenjivali kao rijetko koja zemlja, ne samo u regionu, nego i šire. Očekujemo negdje da će se stručnjaci uključiti, kao što su se i uključivali u prethodnom periodu i imati savjete, posebno za mlađe - prvake i one koji su završili drugi razred, kako da se prilagode i kako da lakše podnesu, jer oni nemaju iskustva sa nekim drugim sistemom, bez sa tim takvim..”

Psihiloškinja Adriana Pejaković smatra da će čas od 45 minuta pomoći djeci da povrate kontinuitet.

”Da će to pomoći da se povrati struktura časa, to je nešto što će za njih da bude dobro i što će roditeljima biti manji teret kada je riječ o učenju kod kuće”, navodi Pejaković.

Ministar prosvjete Miomir Vojinović podsjeća da je problem sa organizovanjem nastave za učenike OŠ "Vladimir Nazor", problem koji je sačekao sve.

Konačno je počeo proces kada je riječ o pribavljanju dokumentacije potrebne kako bi škola počela sa gradnjom.

Nova Osnovna škola u Tološima biće spremna za nastavu, kaže Vojinović.

Dodaje da će učenici OŠ "Vladimir Nazor" nastavu pohađati u OŠ "Marko Miljanov", nekadašnjoj gimnaziji “Luča”, a stariji razredi u Tološima.

Iva Perović, Radio Crne Gore

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније