Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ I. P. ]

22. 08. 2022. 20:31 >> 20:31
2

SJEDNICA SAVJETA

Raste povjerenje u RTCG, prihodi dobro planirani

Savjet RTCG-a usvojio je finansijski izvještaj za prvu polovinu 2022. godine. Nakon prezentacije Programsko-produkcionog plana, koji je po ocjeni članova Savjeta dobar, vraćen je na tehničku doradu. Na sjednici je akcentovano i da raste povjerenje gledalaca u rad Javnog servisa.

Prilog: Dragana Šundić, TVCG

Za prvih šest mjeseci ove godine Javni servis je prihodovao više od devet miliona eura, od čega je najviše ostvareno iz budžeta Crne Gore - više od osam miliona, saopšteno je iz Sektora finasija tokom obrazlaganja polugodišnjeg izvještaja.

Prihodi su, poručuju, dobro planirani, a odstupanja su jako mala.

Prema riječima Gorana Rakočevića iz Sektora finansija "rashodi su ostvareni u ukupnom iznosu od sedam miliona i 950 hiljada eura, i znači da smo na pola godine napravili pozitivan rezultat od milion i 800 hiljada eura".

Generalni direktor RTCG-a Boris Raonić naglasio je da će sistematizacija, koju će pomoći međunarodna kompanija za koju je i prije 10-ak dana raspisan tender, dovesti do racionalizacije troškova.

"Željeli bi da kroz ovaj proces značajno smanjimo procenat koji izdvajamo za lične zarade, kako bi veći dio novca investirali u ono što je sami program", rekao je Raonić.

A Programsko-produkcioni plan dobio je pohvale. Urednik Prvog programa Damir Ramović kaže da je na početku godine postavljena šema koja se ustalila, skraćeno je trajanje mnogih emisija, a uvedene su i nove. Citirajući agenciju Damar, Ramović je kazao da je povjerenje u Javni servis poraslo.

"Dok se istovremeno nepovjerenje tri puta smanjilo, u odnosu na istraživanje iz 2020. godine. Mislim da je to zaključak cijelog posla, da vratimo povjerenje u Javni servis. To je jedan od zadataka koji smo postavili, i povećamo gledanost", rekao je Ramović.

Iako su pohvalili Programsko-produkcioni plan, članovi Savjeta imali su i zamjerke.

Predrag Miranović kaže da u nekim djelovima nedostaje to da se se neke emisije koje nisu realizovane ne daje objašnjenje za to.

"Trideset minuta emisija planirana, dvije realizovane, to ne može da bude 155 minuta nikako. Iako je 155 minuta realizovano, moralo bi se dati objašnjenje na koji se način to došlo do te matematike", rekao je Član Savjeta Peđa Marsenić.

Član Savjeta Bojan Baća kazao je: "Imaju neki momenti, to je Naučno-obrazovni program, koji je jako mali broj emisija, sa malim brojem epizoda".

Nakon rasprave, Programsko-produkcioni plan vraćen je na tehničku doradu, a članovi Savjeta će se o njemu izjasniti elektronskim putem u petak.. Isto važi i za polugodišnji izvještaj Radija Crne Gore i portala.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније