Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

T.G.

24. 08. 2022. 06:36   >>  14:45 1

KOVAČ PORUČIO

"Svima je u agendi borba protiv organizovanog kriminala"

Ministarstvo pravde očekuje pozitivno mišljenje Brisela o izmjenama i dopunama Zakona o oduzimanju imovine stečene kriminalom.

Odredbe novog zakonskog teksta trebalo bi da doprinesu efikasnijoj borbi protiv organizovanog kriminala, kaže za Radio Crne Gore ministar pravde Marko Kovač.

"Mislim da je ovaj sadašnji tekst u dobroj mjeri usaglašen sa svim važećim standardima Evropske konvencije o ljudskim pravima i da će na kraju dobiti zeleno svjetlo od strane Evropske komisije", istakao je Kovač.

On je dodao da ne vidi razlog da bilo koja politička opcija ili partija ima išta protiv ovakvog zakonskog teksta.

"Mislim da je svima u agendi borba protiv organizovanog kriminala i na kraju povraćaj nezakonito stečene imovinske koristi", zaključio je Kovač.

Advokat Veselin Radulović međutim sumnja da će zakon biti primjenljiv u praksi.

"Prilično sam skeptičan da će i tekst novi koji je urađen biti kvalitetan i da će biti primjenljiv u praksi na valjan način", istakao je Radulović.

Podsjećamo, Nacrtom zakona predviđeno je da se od počinioca krivičnog djela može oduzeti ilegalna imovina od najmanje 50 hiljada eura.

Nena Drašković, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније