Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.L.B. ]

31. 08. 2022. 12:34 >> 12:34
1

MONTEFARM SAOPŠTIO

KCCG isporučeni ljekovi za onkološke pacijente

Montefarm je Kliničkom centru isporučio deficitarne ljekove za onkološke pacijente, potvrdila je Radiju CG portparolka Montefarma Olivera Klikovac.

"Dio terapije koja je nedostajala isporučen je juče, a takođe je i ovog jutra izvršena dopuna nedostajućih količina među kojima se nalaze Zometa, Zoladeks i Faslodeks, koji se koriste u liječenju malignih oboljenja dojke, pluća, koštanog sistema, prostate itd. Isporučene su potrebne količine i Montefarm će nastojati u skladu sa svojim ingerencijama da obezbijedi kontinuirano snabdijevanje ovom grupom ljekova", navela je Klikovac.

Prema njenim riječima, u ovom trenutku, ne fale ljekovi za onkološke pacijente.

Neki pacijenti oboljeli od karcinoma tvrdili su prethodnih dana da su ostali bez terapije i da već duže nema ljekova “zoladex”, “faslodex” i “zometa”.

Ministar zdravlja Dragoslav Šćekić je juče prilikom posjete pljevaljskoj bolnici odgovorio da su juče ujutru uspjeli da obezbijede terapiju, prikupivši zalihe iz svih centara, te da će tokom "dana biti svi obezbijeđeni”.

Julijana Žugić, Radio CG

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније