Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B.

31. 08. 2022. 18:35 >> 18:33

MJEŠTANI APELUJU

Opština što prije da završi započete radove u naselju pod Trebjesom

Mještani MZ Trebjesa nezadovoljni su odnosom Opštine prema tom naselju i ukazuju na mnogobrojne nagomilane probleme koji onemogućavaju stanovnike tog dijela grada da normalo žive. Apelovali su na Opštinu da što prije završi započete infrastrukturne projekte u tom naselju koji traju godinama.

Kako navode u saopštenju, upućivali su nekoliko inicijativa Opštini Nikšić, ove godine 17. januara, pa opet 17. maja, tražeći pojašnjenje od institucija i javnih preduzeća koje su bile uključene u projekat obnove u tom naselju, ali do sada nijesu dobili odgovor.

"U MZ Trebjesa prije nekoliko godina počela je obnova infrastrukture, sa kojom nijesmo zadovoljni.
Od Opštine Nikšić u tadašnjim razgovorima dobili smo pisane garancije o načinu, vremenskom roku i opisu radova. Radovi su tekli kako su tekli uz manje ili više uspjeha u kordinaciji javnih preduzeća, kao i preduzeća koja su bili angažovana na izvođenju radova. Mještani MZ Trebjesa imali su svakodnevnu komunikaciju sa službama i u hodu rješavali probleme. Nijesmo bili zadovoljni izvođačima radova, kao ni opštinskim službama koje su bile tu u svojstvu nadzornog organa, a ticalo se načina i kvaliteta izvođenja radova. Na to smo svakodnevno upozoravali", naglasili su u MZ Trebjesa.

Traže da se radovi dovedu u završnu fazu, jer stanje u kojem se nalazi naselje pod Trebjesom je katastrofalno.

"To se ogleda u slivnicima, trotoarima, šahtama, bilo za odvod vode ili fekalija, veći dio naselja nije priključen na novu kanalizacionu mrežu. Nedovršena je obnova poprečnih ulica zbog radova na zamjeni vodovodnih cijevi i priključaka na novu kanalizacionu mrežu, a nema ni završnog asfaltnog sloja. Kada bi se to završilo stekli bi se uslovi da se naselje dovede u funkciju i da stanovnici MZ Trebjesa napokon dočekaju povezivanje glavne saobraćajnice Ulice Milice Vučinić sa poprečnim ulicama", naglašavaju u MZ.

Hitno i bezuslovno traže od opštinskih organa i predsjednika opštine da im izađu u susret i počnu razgovore koji bi doveli do rješavanje svih infrastrukturnih problema.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније