Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.V. ]

02. 09. 2022. 22:49   >>  03. 09. 2022. 07:36 1

VAŽAN DOPRINOS

Adžić: Intenzivno promovišemo vrijednosti UN

Iako jedna od najmlađih država članica, Crna Gora intenzivno promoviše vrijednosti Ujedinjenih nacija i nastaviće da jača saradnju sa UN, rekao je ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić.

"Posebno je značajan doprinos koji MUP pruža, kako  kroz učešće crnogorskih policijskih službenika u mirovnim misijama UN-a, koji pokazuju visok stepen profesionalizma, tako i kroz konstruktivnu ulogu u sprovođenju  međunarodnih obaveza u oblasti promocije i zaštite ljudskih prava. Takođe, MUP Crne Gore aktivno sprovodi politike rodne ravnopravnosti kroz implementaciju mjera i aktivnosti integrisanih u nacionalne zakonske i strateške dokumente", piše u saopštenju MUP-a. 

Kako je rekao Adžić, samit šefova policija zemalja članica Ujedinjenih nacija (UNCOPS 2022) bio je prilika da "iskažemo punu podršku Crne Gore Inicijativi Generalnog sekretara o Akciji za očuvanje mira, Deklaraciji zajedničke posvećenosti mirovnim operacijama UN-a, kao i implementaciji Agende žene, mir i bezbjednost". 

"MUP će i u narednom periodu, u okviru svojih kapaciteta, ostati veoma posvećen očuvanju i unapređenju međunarodnog mira i bezbjednosti i proširenju svog angažovanja u humanitarnim i mirovnim operacijama", rekao je Adžić. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније