Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Marko Terzić, TVCG ]

13. 09. 2022. 06:57   >>  06:59 4

POVEĆATI KONTROLU

Sve više nezgoda zbog korišćenja mobilnih telefona

Da mobilni telefoni ometaju pažnju vozača, od ranije je poznato. Da njihovo korišćenje u toku vožnje može izazvati nezgodu, takođe nije novina. Međutim, na našim putevima se vozi kao da nema nikavog rizika i kao da ništa nije zabranjeno.

Jedna ruka na volanu, druga na telefonu. a pogled i pažnja, nigdje dominantno. Tako vozi ogroman broj naših vozača. I to čini se, nesvjesni mnogih loših iskustava.

"Da se kroz kontrolu policije poveća kontrola korišćenja mobilnog telefona jer je ona prepoznata i zakonom o saobraćaju koji predviđa i novčane kazne od 80 do 200 eura za koršćenje mobilnog telefona tokom vožnje, kazao je Miloš Perović iz Alfa Centra.

No pitanje je da li su i kazne dovoljne da se suzbiju ovakve pojave.

"Te kaznene odredbe moraju biti daleko veće u odnosu na one koje su sada važeće po zakonu, jer u suprotnom i dalje će biti korišćenja mobilnih telefona", istakao je vještak saobraćajne struke Goran Čarapić.

Jasno je da su mnoge saobraćajne nezgode izazvane korišćenjem telefona. Ipak Čarapić kaže da o tome, nema statističkih podataka.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније