Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

М.М.

13. 09. 2022. 22:02   >>  22:07

RAIČEVIĆ UBRAO PRVI GROZD

Festivalom grožđa u Virpazaru otvorena sezona berbe

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević u susret otvaranju drugog Festivala grožđa , obišao je lokalnu vinariju “Đurišić” u čijim je vinogradima simbolično otpočeo sezonu berbe grožđa berući prve grozdove vinove loze.

Danas je u Virpazaru održan drugi Festival grožđa u organizaciji Turističke organizacije Bar, MZ Crmnica a pod pokroviteljstvom Opštine Bar.

Festival se organizuje nakon dvogodišnje pauze usljed korona epidemije, sa intencijom da postane tradicionalan festival u ovom dijelu barske Opštine koji će biti centralna manifestacija postsezone koja je u Baru sve duža.

Raičević se zahvalio porodici Đurišić i poželio svim vinarima uspješnu berbu.​

“Jasno stavljamo do znanja da smo ove godine nastojali da organizujemo niz manifestacija u svim turističkim mjestima, a ova današnja manifestacija spoj je tradicije, poljoprivredne proizvodnje i turizma. Jako sam zadovoljan zbog činjenice da je ovih dana sezona u crmničkoj regiji u punom kapacitetu a očeivanja su da će trajati do oktobra. Svi zajedno smo svojim aktivnostima dovely do toga da turistička sezona u Baru traje skoro šest mjeseci.” poručio je Raičević.

On je kazao da su svjesni i određenih propusta i nedostataka, te da će u narednoj godini raditi upravo na korekciji tih problematičnih tačaka.

“Sa ovog mjesta šaljem jasnu poruku u predstavnicima Nacionalnog parka i Vlade Crne Gore da se pitanje Virpazara mora na adekvatan način rješavati u narednoj sezoni kako ne bi dočekivali turiste sa ovakvim problemima i naredne godine” zaključio je Raičević.

Direktor Turističke organizacije Bar Ivan Kovač poručio je da nastoje da što više afirmišu ovaj kraj i sve što on posjeduje. “Svako ko dođe ima priliku da obiđe našu obalu, da proba domaću pršutu, vino i druge proizvode, ali i da uživa u aktivnom odmoru, krstari Jezerom, obilazi prekrasnu panoramsku rutu između dvije čarobne obale i ostalo kulturno-istorijsko i prirodno nasljeđe ovog kraja.” kazao je Kovač.

"Lokalni proizvođači potvrdili su da je Virpazar jedna od najatraktivnijih destinacija Bara za strane turiste koji su najbrojniji ovih dana na obalama Skadarskog jezera, dominantno iz Engleske, Belgije, Francuske i Holandije", saopštili su iz Opštine Bar.

Za sve posjetioce i goste na današnjem festivalu osim bogatog kulturno-umjetničkog programa bila je predviđena i besplatna konzumacija grožđa te degustacija vina i domaćih proizvoda kako bi građanima i tursitima premovisali ponudu malih poljoprivrednika ovog kraja.

Isto tako, oni su uživali u atrakciji tradicionalnog gaženja grožđa u bačvama kojim se pripremala proizvodnja vina.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније