Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Б.Ч.Ј.

14. 09. 2022. 10:00   >>  09:58

ŠĆEKIĆ U IZRAELU

Jačanje bolničkih kapaciteta prioritet

Osnaživanje bolničkih kapaciteta jedan je od osnovih prioriteta Ministarstva zdravlja, a u pripremu plana za ulaganje i jačanje zdravstvenih ustanova, Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) pružiće ekspertsku pomoć i podršku.

To je zaključeno na sastanku ministra zdravlja Dragoslava Šćekića sa regionalnim direktorom SZO za Evropu dr Hansom Klugeom, koji je održan na marginama Regionalnog komiteta SZO za Evropu u Tel Avivu, Izrael.

"Sagovornici su se složili da nema snažnog zdravstvenog sistema, pripremljenog i sposobnog da pruži efikasan odgovor tokom vanredne situacije bez savremenih, opremljenih i jakih bolnica, što je jedno od ključnih naučenih lekcija tokom trajanja pandemije COVID-19. U tom smislu, dogovorena je podrška SZO u sprovođenju procjene kapaciteta za pripremljenost i odgovor na krizne zdravstvene situacije, sa posebnim akcentom na jačanje kapaciteta za pružanje servisa za mentalno zdravlje, kao pretpostavka za oporavak od pandemije i očuvanje zdravlja", navodi se u saopštenju Ministarstva zdravlja.

Šćekić je, kako dodaju, i tom prilikom uputio riječi zahvalnosti SZO za podršku u procesu izrade nove Strategije za promociju digitalizacije u funkciji transformacije zdravstvenih usluga i unapređenja zdravlja.

Sastanku su, pored ministra Šćekića i direktora Klugea, prisustvovali i državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Vladimir Obradović, načelnica Ođeljenja za međunarodnu saradnju u Ministarstvu zdravlja i nacionalni koordinator za SZO, Mirjana Đuranović i šefica Kancelarije SZO u Crnoj Gori dr Mina Brajović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније