Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Б.Б.

14. 09. 2022. 17:40   >>  17:40

DUKAJ - KARIV

Jača saradnja sa Izraelom u oblasti javne uprave i sajber bezbjednosti

Ministar javne uprave Maraš Dukaj, razgovarao je danas u Jerusalimu, sa poslanikom i predsjednikom Odbora za ustavna pitanja i pravosuđe Skupštine Države Izrael, Gilad Karivom. Sagovornici su istakli prijateljske odnose Crne Gore i Izraela i neophodnost daljeg jačanja saradnje u oblasti javne uprave, digitalizacije i sajber bezbjednosti.

Kako se navodi u saopštenju, Kariv je upoznao ministra Dukaja o aktuelnim političkim prilikama u Izraelu i naglasio da je Država Izrael orijentisana na unapređenje regionalnog političkog konteksta u skladu sa demokratskim principima i mirnim rješavanjem konflikata. Takođe, Kariv je podržao evropsku i evroatlantsku perspektivu Crne Gore.

Dukaj se zahvalio za podršku koju je Izrael pružio tokom borbe protiv korona virusa.

Ministar je upoznao Kariva sa aktuelnim političkim i društvenim prilikama u Crnoj Gori, sa posebnim osvrtom na položaj Jevrejske zajednice u Crnoj Gori i njenu saradnju sa Vladom Crne Gore.

Na sastanku je naglašena važnost saradnje kroz mehanizam parlamentarnih grupa prijateljstva.

Tokom zvanične posjete Izraelu, ministar je razgovarao sa ministarkom prosvjete u Vladi Države Izrael, Jifat Šaša - Biton.

Teme razgovora bile su dostignuća u digitalizaciji servisa u oblasti obrazovanja, inkluzije, te sličnosti i razlike zakonske regulative u oblasti obrazovanja.

Sagovornici su razmijenili iskustva i naučene lekcije o obrazovanju na daljinu i upotrebi digitalnih tehnologija u nastavnom procesu, sa akcentom na đelovanje u kriznim situacijama.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније