Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

О.З.

18. 09. 2022. 08:17   >>  08:13 5

PRISUSTVOVAO TLN DODJELI NAGRADA

Abazović: Bez slobode medija nema demokratije, razvoja i mira

Predsjednik Vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović prisustvovao je sinoć dodjeli nagrada medijskim poslenicima iz cijelog svijeta koja se održala u organizaciji Transatlantske liderske mreže (TLN) u centralnoj dvorani nacionalnog Pres kluna u Vašingtonu.

"Kao jedan od šest laureata "Sloboda medija", jedan od osnivača Vijesti Željko Ivanović dobitnik je nagrade u kategoriji izuzetnost komentara i kritike. Pored Ivanovića, zlatnu medalju TLN-a primila je Dženifer Grifin, saradnica Foks njuza za nacionalnu sigurnost pri Pentagonu, dok je zlatna medalja za istraživački rad u stranim medijima pripala Olgi Rudenko, odgovornoj urednici Kijev Independenta iz Ukrajine", saopšteno je iz Vlade.

Širin Abu Akleh, kako se dodaje, posthumno je nagrađena u kateogriji međunarodnih izvještavanja, dok je nobelovka Maria Resa, filipinsko-američka novinarka i generalna direktorica portala Repler, nagrađena u kategoriji rasvjetljavanja korupcije.

Dvadesetočlani međunarodni žiri koji su činili vodeći ljudi TLN-a, američke diplomate i poznati urednici i autori vodećih američkih i evropskih medija u kategoriji mladih novinara nagradili su Vladislava Davidžona, američkog državljanina rođenog u Uzbekistanu, novinara Tablet magazina i osnivač Odesa Rivjua.

Abazović istakao je da ne postoji veća čast nego da prisustvuje događaju gdje se građani Crne Gore nagrađuju priznanjima za uspješnost. 

"Cilj je da pokažemo da stojimo uz ljude koji se bore za slobodu, pravdu i istinu i na taj način, sa prepoznatljivošću u svijetu, donose uspjeh svojoj državi", naglasio je Abazović.

On je naveo da treba svi da radimo na tome da podstičemo slobodu medija. 

"Bez slobode medija nema demokratije. Bez demokratije nema razvoja i mira. Vjerujem da ćemo se u budućnosti svi boriti za te vrijednosti", naznačio je Abazović.

On je, čestitajući još jednom Ivanoviću i svima onima koji su istrajni u borbi za slobodu govora, misli i djelovanja, istakao da demokratskoj Crnoj Gori treba svi zajedno da težimo.

"To je kosmopitski i evropski duh koji treba značajnije da unesemo u našu zemlju", zaključio je premijer u tehničkom mandatu.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније