Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

20. 09. 2022. 18:20 >> 18:17

BRĐANIN - MARSELA

Fokus buduće saradnje sa italijanskom policijom sajber kriminal

Direktor Uprave policije Zoran Brđanin sastao se sa novoimenovanom ambasadorkom Republike Italije u Crnoj Gori, Andreinom Marselom kojom prilikom je istakao da je upravo ovaj susret još jedna potvrda prijateljskih odnosa dvije zemlje, ali i partnerskog odnosa Uprave policije i Ambasade Republike Italije u Crnoj Gori.

Brđanin se posebno zahvalio Ambasadi na kontinuiranoj podršci i razumijevanju potreba Uprave policije, te iskazao zadovoljstvo zbog predloženih aktivnosti za dalje unapređenje saradnje koji će umnogome doprinijeti unapređenju kapaciteta Uprave policije, a koji su dogovoreni prilikom nedavne posjete delegacije Uprave policije Republici Italiji.

"Apostrofirana je i pozdravljena uspješna policijska saradnja na svim nivoima od obostranog interesa, koja se umnogome realizuje posrestvom italijanskog oficira za vezu, pri čemu su se sagovornici saglasili da uvijek postoji prostora za dalje unaprjeđenje saradnje čiji bi fokus u narednom periodu trebao biti na sajber kriminalu i zaštiti životne sredine i kulturnih dobara. Dodatni pokazatelj odličnih odnosa predstavlja i organizovanje kursa italijanskog jezika za značajan broj službenika Uprave policije, a današnji sastanak bio je prilika da se policijskim službenicima koji su uspješno završili prošl semestar uruče sertifikati. Ovim povodom ambasadorka je istakla značaj učenja jezika koji istovremeno predstavlja i upoznavanje sa italijanskom kulturom, dok je direktor Brđanin ukazao na potrebu i interesovanje za dalji nastavak kursa u saradnji sa Italijanskim kulturnim centrom", navode u saopštenju.

Brđanin je u završnici sastanka istakao uvjerenje da će se tradicionalno prijateljski odnosi nastaviti i u periodu pred nama, te da Uprava policije ostaje partner otvoren i spreman za sve aktivnosti od obostranog interesa i zajedničko suočavanje sa svim bezbjednosnim izazovima, dok je ambasadorka Marsela iskazala spremnost da pruži svoj puni doprinos unapređenju saradnje u oblasti bezbjednosti.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније