Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

О.З.

23. 09. 2022. 15:42 >> 15:39
1

POSJETA GRADONAČELNIKA NOVOG SADA

Podrška Budvi i Boki u kandidaturi za Evropsku prijestonicu kulture

Novi Sad pruža bezrezervnu podršku Budvi i Boki Kotorskoj u kandidaturi za Evropsku prijestonicu kulture 2028, kazao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, koji posjetio crnogorsku prijestonicu turizma.

"Danas je predsjednik Opštine Budva Milo Božović ugostio u svom kabinetu gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića. Primarni cilj ovog radnog sastanka bio je nastavak razgovora kao i razmjena iskustava u vezi sa pripremom Budve i Boke koja se kandiduje za Evropsku prijestonicu kulture 2028. godine", saopšteno je iz opština Budva.

Novi Sad je ove godine nosilac titule evropske prijestonice kulture - prestižne evropske nagrade koja je imala zavidan uticaj na privredni, turistički, infrastrukturni, ali i sveukupni društveni život ovog grada.

"Budući da je Budva sa Bokom kandidat za prijestonicu kulture 2028, posjeta gradonačelnika Vučevića je kruna podrške koju Novi Sad daje Budvi u ovom važnom evropskom projektu", navodi se u saopštenju.

Gradonačelnik Novog Sada je, na konferenciji za medije, istakao da je prednost Evropske prijestonice kulture je činjenica da ste vidljiviji, prepoznatljiviji da imate mnogo veći potencijal u sveukupnom razvoju društva, opštine i grada.

"Mijenjaju se gotovo svi narativi, mijenja se cjelokupni društveni ambijent. Ja vjerujem da će moj prijatelj Milo Božović kao "kapiten" svog tima uspješno pripremiti dalji rad ka ostvarenju svog cilja, a to je da Budva postane Evropska prijestonica kulture 2028. Osim podrške Budvi i Boki za Evropsku prijestonicu kulture, želim da dam punu i bezrezervnu podršku mom prijatelju Milu Božoviću sa željom da nastavi da odgovorno i sigurno vodi Budvu i u naredne četiri godine i da na taj način Budva ima kontinuitet u svom razvoju jer ono što radi Milo Božović sa svojim timom je na dobrobit ovog grada. Dragi prijatelji, Novi Sad je uvijek uz Budvu i u nama imate bezrezervnu podršku u svim poljima", rekao je Miloš Vučević.

Predsjednik Opštine Budva Milo Božović je kazao da nije siguran da bi se bez podrške Vučevića i njegovog tima koji je prošao kroz sve faze, odlučili na taj korak.

"Da nije naših prijatelja iz Novog Sada naše šanse bi bile male i upitne i zato smo neizmjerno zahvalni Milošu Vučeviću i njegovom timu na svoj podršci koju nam pruža", zaključio je Božović.

U okviru posjete Budvi, delegacija iz Novog Sada obišla je Stari grad i budvansku Citadelu.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније