Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina/I. P. ]

26. 09. 2022. 09:28 >> 09:25

REKTOR BOŽOVIĆ

Podržaćemo nove studente i biti oslonac njihovim stremljenjima

Univerzitet Crne Gore (UCG) podržaće nove studente i biti pouzdan oslonac njihovim stremljenjima da steknu znanja koja su potrebna za buduću profesiju, poručio je rektor Vladimir Božović.

On je u pozdravnom govoru povodom početka nove studijske godine, rekao se na UCG godinama i decenijama unazad upisuju najbolji.

"To je i razlog što ste i vi od danas sa nama. Dobro nam došli. Posebno smo radosni što ćete narednih godina u naš zajednički dom unijeti znanje, mudrost, vedrinu i kreativnost, sve ono što krasi naše studente", naveo je Božović, saopšteno je iz UCG-a.

On je kazao da su nedoumice, preispitivanja, pa možda i strahovi, uobičajeni za svaki početak novog životnog izbora.

"Dobra okolnost je to što je na univerzitetima znamo “lijek” za sve to - upornost i marljivost od prvog dana", rekao je Božović.

On je istakao da je takav pristup provjeren mnogo puta, a da su hiljade onih koji su na najvažnijim državnim, poslovnim, obrazovnim, naučnim pozicijama u zemlji i inostranstvu, najbolja potvrda njegove pouzdanosti.

"Mi obećavamo da ćemo vas podržati i da ćemo biti pouzdan oslonac vašim stremljenjima da steknete znanja koja su potrebna za vašu buduću profesiju", poručio je Božović.

On je dodao da su u svemu što se radi, pa i tokom studija, usponi i padovi očekivane pojave.

"Koliko je važno da ostvarujemo postižemo uspjehe i time ostvarujemo ciljeve akademskog razvoja, nije manje važno da naučimo da se borimo sa neuspjesima i da ne posustajemo", kazao je Božović.

On je citirao riječi Vinstona Čeričila da "uspjeh nije konačan, neuspjeh nije fatalan: hrabrost da se nastavi je ta koja se računa".

"Dragi studenti, moramo biti vrlo odgovorni i prema darovima koje imamo. Da ih ne protraćimo i ne dopustimo da budemo radna snaga za ostvarenje tuđih snova", naveo je Božović.

On je rekao da su mi mala zajednica, ali da to ne znači da ne treba da se borimo da bi bili najbolji u onom što radimo.

"Možda je nama zato teže, ali su zato plodovi uspjeha slađi i dugotrajniji.Period studiranja, uz sve prateće obaveze, riznica je najljepših uspomena, nešto što nerijetko obilježi cijeli život", zaključio je Božović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније