Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.L.B. ]

30. 09. 2022. 21:32 >> 21:33
3

SA GRANIČNOG PRELAZA

Božović: Zabrana donijeta na zahtjev Kentere, žaliću se

Protjerani ambasador u Crnoj Gori Vladimir Božović je saopštio na Instagramu da će se žaliti na odluku kojom mu je zabranjen ulazak u Crnu Goru.

“Zabrana je donijeta na zahtjev Sava Kentere, direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB), pod obrazloženjem da sam prijetnja za nacionalnu bezbjednost Crne Gore. Dakle, skandal neviđenih razmjera, nečuveno i suprotno Ustavu i zakonima Crne Gore i svih evropskih standarda i normi, kojim mi se zabranjuje da uđem u zemlju kojoj sam rođen, u kojoj mi žive roditelji, sestre, rodbina, prijatelji, kumovi, u kojoj su grobovi mojih predaka, u kojoj su se moji preci borili za krst časni i slobodu zlatnu”, rekao je Božović na Instagramu.

Kazao je i da mu „ulazak zabranjuju oni koji su pobijeđeni na demokratskim izborima u avgustu 2020. godine, grubo zloupotrebljavajući ustavna i zakonska ovlašćenja“.

Kaže i da će žaliti na takvo rješenje.

“Očekujem reakciju Republike Srbije, predsjednika Vlade i cijelog srpskog naroda, srpskog patrijarha i naše crkve, jer ovo nije udar na mene i moju porodicu, ovo je udar na sve Srbe u Crnoj Gori i na sve Srbe gdje god da žive, da im se pokaže da oni nisu demokratski narod, da nisu narod dostojan da im se poštuju osnovna ljudska građanska i vjerska prava i slobode”, naglasio je Božović i dodao da se nikada nije miješao u unutrašnje stravi Crne Gore.

Poručio je da će o ovome obavijestiti i sve međunarodne adrese.

“Pošto je ovo suprotno evropskoj konvenciji o ljudskim pravima i slobodama, suprotno Bečkoj konvenciji. I sam čin protjerivanja nije zasnovan ni na jednom zdravom i valjanom razlogu. Ovo takođe predstavlja čin samovolje direktora ANB i pozivam sve nadležne u Crnoj Gori da reaguju na ovo i zaštite Ustav i zakone Crne Gore, da poštuju crnogorsku tradiciju istorije i pravde i da ovo bude ružna prošlost, da gradimo najbolje ljudske i prijateljske odnose”, zaključio je Božović.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније