Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.V. ]

01. 10. 2022. 22:30   >>  22:33 1

GRAĐANSKA ALIJANSA

"Ranjive kategorije bez minimalnog nivoa uživanja osnovnih prava"

Još jedan u nizu napada na LGBTIQ populaciju, napad na njihovu slobodu, na njihov život, rekli su iz Građanske alijanse. 

"Opet smo svjedoci da ranjive kategorije nijesu dostigle ni minimalan nivo uživanja osnovnih ljudskih prava, već se svakodnevno bore da ostvare osjećaj sigurnosti u društvu. Ohrabrujemo i pozivamo sva lica da, ukoliko prolaze kroz neki oblik nasilja, prijave istitucijama kako bismo zajedno odgovorili na ovakve vrste napada. Pozdravljamo pravovremenu reakciju Uprave policije i Prekršajnog suda koji su pronašli i adekvatno procesuirali počinioca", navode u Građanskoj alijansi. 

Kako su naveli, podržavaju LGBTIQ zajednicu da istraju u borbi protiv netolarancije, mržnje i nasilja u našem društvu.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније