Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Ђека Ђонај [ Radio Crne Gore ]

04. 10. 2022. 16:38 >> 16:40

ULCINj

Počela akcija uklanjanja neovlašćenih štandova za prodaju voća

Voće i povrće se godinama tokom turističke sezone prodaje u blizini puta iz Ulcinja u pravcu Štoja - Ade Bojane. Iako je ova nelegalna radnja zakonom zabranjena, ona decenijama nije propisno sankcionisana niti regulisana od strane nadležnih institucija, jer su se pokazali kao veoma „tolerantni“ prema nelegalnim vlasnicima ovih štandova.

Komunalna policija, na zahtjev Javnog preduzeća “Morsko dobro”, započela je akciju uklanjanja neovlašćenih štandova za prodaju voća i povrća u ovoj najposjećenijoj turističkoj zoni ove opštine.

Načelnik Komunalne policije Amir Mehmeti nam je rekao da su prije početka ove ljetnje sezone obavijestili sve vlasnike ovih privremenih štandova da ih moraju ukloniti sa obje strane puta i da su se na posljednjem sastanku dogovorili da prvo sami uklone svoje štandove, u suprotnom će ih Komunalna policija ukloniti.

“Zajedno sa koordinatorom Javnog preduzeća "Morsko dobro", Aslanom Lunjijem, početkom ovog mjeseca obavijestili smo vlasnike štandova bez dozvola, koji ne ispunjavaju uslove i nijesu predviđeni urbanističkim planovima, da preduzmu mjere da ih uklone. Takođe, u razgovoru sa njima dogovorili smo se da oni sami uklone štandove do sjutra,a ako to ne urade, mi ćemo preduzeti mjere da ih uklonimo. Neki vlasnici su počeli da uklanjaju svoje štandove , da ih ne uništi Komunalna policija“, kaže Mehmeti.

Dodaje da su bez dozvole identifikovali 23 štanda.

"Obavijestili smo sve njihove vlasnike da od ove i narednih godina, ukoliko budu zainteresovani, mogu podnijeti zahtjeve za postavljanje sopstvenih štandova za prodaju voća i povrća u urbanističkim planovima, koje je donijela Vlada Crne Gore. Nemamo namjeru da kažnjavamo naše građane, ali ne možemo više da tolerišemo ove nezakonite radnje. Ovom akcijom preduzimamo konkretne mjere za uspostavljanje reda i poštovanje zakona“, naglašava Mehmeti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније